Veganiškas tofu karis – tai aromatingas, prieskoniais praturtintas patiekalas, kuriame susilieja subtilus aštrumas, švelni tekstūra ir šiek tiek saldumo.
Veganiškas tofu karis: receptas
Tobulas pasirinkimas norint pasimėgauti egzotišku, bet lengvai paruošiamu valgiu.
Ingredientai:
Marinatui:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės
- 2½ cm šviežio imbiero
- 1 arb. š. maltų kumino sėklų
- ½ arb. š. paprikos
- ½ arb. š. garam masala mišinio
Tofu:
- 280 g kieto tofu
- 1 raudonasis svogūnas (mažas)
- 80 g veganiško „sviesto“
„Sviestiniam“ padažui:
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės
- 2½ cm šviežio imbiero
- 2 lauro lapai
- 1 arb. š. garam masala
- ½ arb. š. paprikos
- 500 ml trintų pomidorų
- 1 valg. š. rudojo cukraus
- ½ arb. š. ciberžolės
- druska pagal skonį
Ryžiams:
- 180 g basmati ryžių
- 1 lauro lapas
Patiekimui (nebūtina):
- saujelė šviežių kalendrų
- kokosų jogurtas
- šviežia naan duona ir čatnis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinatui sumaišyti visus ingredientus ir švelniai įmaišyti gabaliukais pjaustytą tofu. Palikti pasimarinuoti bent 30 min.
2. Sviestiniam padažui įkaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti trintą česnaką vieną minutę. Sudėti likusius ingredientus, įpilti 125 ml vandens ir pasūdyti pagal skonį. Troškinti apie 20 min.
3. Tuo metu suberti basmati ryžius ir lauro lapą į puodą su 450 ml vandens bei žiupsniu druskos. Užvirinti ir virti 2-3 minutes. Sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti dar apie 12 min, kol ryžiai sugers visą skystį ir taps purūs.
4. Tofu kartu su svogūnu ir veganišku „sviestu“ kepti ant vidutinės kaitros 12-15 min, reguliariai apverčiant, kol tolygiai apskrustų. Sudėti tofu į sviestinį padažą.
5. Patiekiant pašalinti lauro lapą, patiekti tofu su ryžiais, pabarstyti šviežiomis kalendromis. Papildomai gali patiekti su kokosų jogurtu, naan duona bei čatniu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva