-6.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 16 kovo, 2025

Tiramisu skonio avižinė košė

Tiramisu skonio avižinė košė – tai išskirtinis derinys, kuriame sujungta aromatinga kava, švelnus migdolų pienas ir natūralus saldumas. Avižos ir chia sėklos suteikia malonią tekstūrą bei sotumo jausmą, o jogurtinis įdaras prideda kreminio švelnumo ir gaivumo.

Tiramisu skonio avižinė košė: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek sotiems pusryčiams, tiek lengvam desertui, kuris neabejotinai sukurs jaukumo ir pasimėgavimo akimirką.

Ingredientai:


Košei:

  • 50 g avižų dribsnių
  • 150 ml migdolų pieno
  • 2 arb. š. chia sėklų
  • 2 arb. š. klevų sirupo
  • 30 ml stiprios kavos

    Įdarui:
  • 2 v.š. jogurto
  • Skonio lašų (arba 1 arb. š. klevų sirupo)

    Aptepti:
  • Jogurto
  • Skonio lašų (arba klevų sirupo pagal skonį)
  • Kakavos miltelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti puodelį stiprios kavos.
2. Puode užvirti migdolų pieną, supilti sirupą, kavą, suberti chia sėklas, avižas.
Pavirti apie 5 min ant silpnos ugnies, nuolat maišant.
3. Įdarui paruošti sumaišyti jogurtą su skonio lašais (ar klevų sirupu).
4. Į siaurą ir labiau aukštą dubenį įtiesti maistinę plėvelę ir sudėti pusę košės, šiek tiek paspausti.
5. Viduryje įspausti duobutę, sudėti įdarą ir uždengti likusia košės dalimi.
6. Dėti į šaldytuvą kelioms valandos (geriausiai per naktį).
7. Atšalusią košę išimti iš dubenėlio (ji bus sustingusi), nuimti maistinę plėvelę ir perkelti apverčiant ant lėkštės.
8. Sumaišyti jogurtą su skonio lašais arba norimu saldikliu, gausiai aptepti visą košės “kalniuką” ir apibarstyti kakavos milteliais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: