Veganiški sausainiai su obuoliais – tai maistingi ir natūraliais ingredientais praturtinti sausainiai, kuriuose dera riešutų, džiovintų vaisių ir sėklų skoniai. Juose naudojami avižiniai dribsniai, viso grūdo miltai ir kokosas suteikia puikią tekstūrą, o cinamonas ir natūralūs saldikliai – subtilų saldumą.
Veganiški sausainiai su obuoliais: receptas
Šie sausainiai yra sotūs, tinkami tiek pusryčiams, tiek sveikam užkandžiui. Papildomą traškumą jiems suteikia sezamo sėklos, o kokosų aliejus su tahiniu užtikrina malonų riešutinį poskonį. Puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnės alternatyvos įprastiems kepiniams.
Ingredientai:
- 50 g migdolų drožlių
- 75 g datulių
- ½ obuolio
- 100 g avižinių dribsnių
- 75 g pilno grūdo miltų (arba speltos pilno grūdo miltų)
- 50 g nesaldinto džiovinto kokoso
- 4 valg. š. įvairių sėklų (pvz., moliūgų, saulėgrąžų ar sezamo)
- ½ arb. š. cinamono
- Žiupsnelis druskos
- 100 g kokosų aliejaus (arba 50 g kokosų aliejaus ir 50 g saulėgrąžų aliejaus)
- 100 g kokosų sirupo (arba agavų, klevų ar datulių sirupo)
- 1 valg. š. tahini (sezamų pastos)
- 3 arb. š. sezamo sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170°C (150°C su ventiliatoriumi). Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
2. Migdolų drožles sutrinti maisto smulkintuvu, kol jos taps smulkios ir grūdėtos tekstūros. Perkelti į didelį maišymo dubenį.
3. Datules šiek tiek sukapoti, obuolį supjaustyti gabaliukais ir viską maisto smulkintuvu sutrinti iki smulkių gabaliukų, tada sumaišyti su migdolais. Į tą patį dubenį suberti avižinius dribsnius, miltus, džiovintą kokosą, įvairias sėklas, cinamoną ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti.
4. Ištirpinti kokosų aliejų ir sumaišyti su sirupu bei tahini. Supilti į tešlą ir kruopščiai išmaišyti, kol ingredientai susijungs.
5. Rankomis formuoti 18 rutuliukų, po maždaug 40 g kiekvieną. Išdėlioti ant paruoštų kepimo skardų. Kiekvieną rutuliuką lengvai suploti į dailų diską, pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti apie 14 min, kol sausainiai sutvirtės ir kraštai ims lengvai ruduoti.
6. Palikti sausainius atvėsti ant kepimo skardų. Atvėsusius sudėti į sandarų indą, sluoksniuojant kepimo popieriumi tarp eilių.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.