Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Veganiški sausainiai su obuoliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Veganiški sausainiai su obuoliais
Veganiški sausainiai su obuoliais

Veganiški sausainiai su obuoliais – tai maistingi ir natūraliais ingredientais praturtinti sausainiai, kuriuose dera riešutų, džiovintų vaisių ir sėklų skoniai. Juose naudojami avižiniai dribsniai, viso grūdo miltai ir kokosas suteikia puikią tekstūrą, o cinamonas ir natūralūs saldikliai – subtilų saldumą.

Veganiški sausainiai su obuoliais: receptas

Šie sausainiai yra sotūs, tinkami tiek pusryčiams, tiek sveikam užkandžiui. Papildomą traškumą jiems suteikia sezamo sėklos, o kokosų aliejus su tahiniu užtikrina malonų riešutinį poskonį. Puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnės alternatyvos įprastiems kepiniams.

Ingredientai:

  • 50 g migdolų drožlių
  • 75 g datulių
  • ½ obuolio
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 75 g pilno grūdo miltų (arba speltos pilno grūdo miltų)
  • 50 g nesaldinto džiovinto kokoso
  • 4 valg. š. įvairių sėklų (pvz., moliūgų, saulėgrąžų ar sezamo)
  • ½ arb. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • 100 g kokosų aliejaus (arba 50 g kokosų aliejaus ir 50 g saulėgrąžų aliejaus)
  • 100 g kokosų sirupo (arba agavų, klevų ar datulių sirupo)
  • 1 valg. š. tahini (sezamų pastos)
  • 3 arb. š. sezamo sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170°C (150°C su ventiliatoriumi). Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
2. Migdolų drožles sutrinti maisto smulkintuvu, kol jos taps smulkios ir grūdėtos tekstūros. Perkelti į didelį maišymo dubenį.
3. Datules šiek tiek sukapoti, obuolį supjaustyti gabaliukais ir viską maisto smulkintuvu sutrinti iki smulkių gabaliukų, tada sumaišyti su migdolais. Į tą patį dubenį suberti avižinius dribsnius, miltus, džiovintą kokosą, įvairias sėklas, cinamoną ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti.
4. Ištirpinti kokosų aliejų ir sumaišyti su sirupu bei tahini. Supilti į tešlą ir kruopščiai išmaišyti, kol ingredientai susijungs.
5. Rankomis formuoti 18 rutuliukų, po maždaug 40 g kiekvieną. Išdėlioti ant paruoštų kepimo skardų. Kiekvieną rutuliuką lengvai suploti į dailų diską, pabarstyti sezamo sėklomis ir kepti apie 14 min, kol sausainiai sutvirtės ir kraštai ims lengvai ruduoti.
6. Palikti sausainius atvėsti ant kepimo skardų. Atvėsusius sudėti į sandarų indą, sluoksniuojant kepimo popieriumi tarp eilių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Avižiniai sausainiai su obuoliaisDesertas veganamssausainiaiSausainiai su obuoliaisVeganiški sausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Marmurinis moliūgo keksas
Desertai

Marmurinis moliūgo keksas

2025-02-16
Ramen makaronai su kiaušiniais ir brokoliais
Makaronų patiekalai

Ramen makaronai su kiaušiniais ir brokoliais

2025-05-21
Orkaitėje keptos šviežios dešrelės su bulvių virtinukais
Mėsos patiekalai

Orkaitėje keptos šviežios dešrelės su bulvių virtinukais

2025-05-21
Kombučos receptas
Gėrimai

Kombučos receptas: kaip pasigaminti namuose

2025-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?