Veganiški šokoladiniai putėsiai – tai švelnios tekstūros, gaivaus skonio ir natūralaus saldumo derinys, kuris nustebins net ir didžiausius smaližius.
Veganiški šokoladiniai putėsiai: receptas
Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnio saldumyno be kompromisų.
Ingredientai:
- 2 avokadai (prinokę)
- 2 bananai (prinokę)
- 80 g kakavos miltelių
- 2 valg. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. apelsinų ekstrakto
- 1 apelsinas (smulkiai tarkuota žievelė)
- 120 ml klevų sirupo
- 10 Medjool datulių
- 100 ml migdolų pieno
Patiekti: - 40 g juodojo šokolado (70 % kakavos sausųjų medžiagų, be pieno)
- 50 g pekano riešutų
- 50 g makadamijų riešutų
- 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į maisto smulkintuvą sudėti avokadų minkštimą ir minkštus bananus, sulaužytus gabalėliais.
2. Įberti kakavos miltelius, supilti vanilės ir apelsinų ekstraktus, suberti tarkuotą apelsino žievelę, klevų sirupą, smulkiai pjaustytas datules ir pieną. Viską sutrinti iki vientisos, glotnios masės.
3. Putėsius paskirstyti į stiklines ar dubenėlius, ant viršaus užtarkuoti šokolado, pabarstyti kapotais riešutais ir jūros druskos dribsniais. Patiekti.
Recepti šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.