Jums reikės:
1 kg cukraus
2 ½ valgomojo šaukšto želatinos
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
2 ½ valgomojo šaukšto želatinos
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
Kaip gaminti:
Želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens. Brinkinti mažiausiai 2 val. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 val. Išmirkusį cukrų supilti į puodą ir maišant virinti ne daugiau kaip 7 min. Žiūrėti, kad nepridegtų ir nesusikristalizuotų. Nukelti puodą, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti mažiausiu greičiu). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai sudėti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Turi gautis tiršta masė, kurią reikia palikti pastovėti dar 10 min. Galiausiai sudėti masę į kulinarinį švirkštą ar maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti 2 – 3 cm skersmens zefyrus. 3 – 4 valandas palaikyti šaldytuve. Prieš valgant rekomenduojama gausiai apibarstyti cukraus pudra, kad neliptų.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!