Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Veganiški suktinukai trimis būdais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Veganiški suktinukai trimis būdais
Veganiški suktinukai trimis būdais

Veganiški suktinukai trimis būdais – tai skanūs, sotūs ir maistingi pasirinkimai pietums ar lengvai vakarienei, tinkantys tiek veganams, tiek ieškantiems įvairesnio skonio.

Veganiški suktinukai trimis būdais: receptas

Visi variantai lengvai paruošiami, puikiai tinka pasiimti su savimi ir yra lengvai pritaikomi pagal skonį ar turimus ingredientus.

Ingredientai:

3 tortilijos

Viduržemio regiono avokadų užtepėlei:

  • 1 avokadas
  • ¼ citrinos žievelės ir sultys
  • 2 raudonos paprikos (nedidelės)
  • 10-12 alyvuogių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

    Falafelių salotoms:
  • 4-5 falafeliai
  • 3-4 valg. š. kokosų arba kito augalinio jogurto
  • sauja špinatų
  • 1 morka
  • citrinos skiltelė (nebūtina)

    Satay tofu:
  • 1 valg. š. traškaus žemės riešutų sviesto
  • 3 arb. š. sojų padažo
  • saulėgrąžų aliejus kepimui
  • 100 g kieto tofu
  • Mėgstamų salotų lapai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Jei norisi, galima pašildyti tortilijas pagal pakuotės instrukcijas ir padėti ant lentelės.

Avokado įdarui:

Avokadą sudėti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir išspausti šlakelį sulčių. Šakute stambiai sutrinti. Užtepti ant tortilijos, sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir per pusę perpjautas alyvuoges, tada suvynioti.

Falafelių įdarui:

Paruošti falafelius pagal pakuotės instrukciją, tada kiekvieną suplėšyti į 2-3 dalis. Tortiliją gausiai patepti augaliniu jogurtu. Per vidurį sudėti špinatų lapus, ant viršaus – tarkuotą morką ir falafelių gabaliukus. Išspausti citrinos sultis ant įdaro ir suvynioti.

Satay tofu įdarui:

Sumaišyti riešutų sviestą su 1 šaukštu vandens ir 1 arb. š. sojų padažo iki vientisos masės. Atidėti.
Įkaitinti nelimpančią keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėti tofu gabalėlius ir kepti kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Užpilti likusį sojų padažą ir apversti tofu, kad tolygiai pasidengtų. Tortilijos viduryje sudėti salotų lapus, ant viršaus – tofu, užpilti žemės riešutų padažu ir suvynioti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Tortilijos veganiškaiveganiškas maistasVeganiški suktinukaiVeganiški suktinukai trimis būdais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Riešutų pienas
Gėrimai

Riešutų pienas

2024-01-30
Aromatinga vištiena kaparėlių padaže
Mėsos patiekalai

Aromatinga vištiena kaparėlių padaže

2025-02-11
Namuose gaminti braškiniai ledai
Desertai

Namuose gaminti braškiniai ledai

2024-01-28
Troškintos kalakutų šlaunelės
Receptai

Troškintos kalakutų šlaunelės

2024-01-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?