Veganiški suktinukai trimis būdais – tai skanūs, sotūs ir maistingi pasirinkimai pietums ar lengvai vakarienei, tinkantys tiek veganams, tiek ieškantiems įvairesnio skonio.
Veganiški suktinukai trimis būdais: receptas
Visi variantai lengvai paruošiami, puikiai tinka pasiimti su savimi ir yra lengvai pritaikomi pagal skonį ar turimus ingredientus.
Ingredientai:
3 tortilijos
Viduržemio regiono avokadų užtepėlei:
- 1 avokadas
- ¼ citrinos žievelės ir sultys
- 2 raudonos paprikos (nedidelės)
- 10-12 alyvuogių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Falafelių salotoms:
- 4-5 falafeliai
- 3-4 valg. š. kokosų arba kito augalinio jogurto
- sauja špinatų
- 1 morka
- citrinos skiltelė (nebūtina)
Satay tofu:
- 1 valg. š. traškaus žemės riešutų sviesto
- 3 arb. š. sojų padažo
- saulėgrąžų aliejus kepimui
- 100 g kieto tofu
- Mėgstamų salotų lapai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:Jei norisi, galima pašildyti tortilijas pagal pakuotės instrukcijas ir padėti ant lentelės.
Avokado įdarui:
Avokadą sudėti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais. Įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir išspausti šlakelį sulčių. Šakute stambiai sutrinti. Užtepti ant tortilijos, sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir per pusę perpjautas alyvuoges, tada suvynioti.
Falafelių įdarui:
Paruošti falafelius pagal pakuotės instrukciją, tada kiekvieną suplėšyti į 2-3 dalis. Tortiliją gausiai patepti augaliniu jogurtu. Per vidurį sudėti špinatų lapus, ant viršaus – tarkuotą morką ir falafelių gabaliukus. Išspausti citrinos sultis ant įdaro ir suvynioti.
Satay tofu įdarui:
Sumaišyti riešutų sviestą su 1 šaukštu vandens ir 1 arb. š. sojų padažo iki vientisos masės. Atidėti.
Įkaitinti nelimpančią keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėti tofu gabalėlius ir kepti kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Užpilti likusį sojų padažą ir apversti tofu, kad tolygiai pasidengtų. Tortilijos viduryje sudėti salotų lapus, ant viršaus – tofu, užpilti žemės riešutų padažu ir suvynioti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.