Makaronai su Cezario padažu ir krevetėmis – tai turtingo skonio ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris sujungia klasikinius Cezario salotų elementus su sotumu suteikiančiais makaronais ir sultingomis krevetėmis. Kreminis padažas subtiliai pagardina makaronus, suteikdamas jiems švelnų, pikantišką skonį. Švelniai apskrudusios krevetės prideda patiekalui elegancijos ir jūros gėrybių aromato. Paprastas, bet įspūdingas receptas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Makaronai su Cezario padažu ir krevetėmis: receptas
Ingredientai:
- 130 g makaronų
- 2 kiaušinių tryniai
- 50 g kietojo sūrio
- 2 česnakų skiltelės
- 40 g aliejaus
- 1 arb. š. garstyčių
- 1 arb. š. vorčesterio padažo
- 200 g krevečių
- Gabaliukas sviesto
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.

3. Išvalytas krevetes apkepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto. Įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti.

4. Padažui paruošti į dubenėlį sudėti kiaušinių trynius, garstyčias ir supilti aliejų, sojos ir vorčesterio padažus. Šluotele išmaišyti iki vientisos konsistencijos.

5. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir suberti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.

6. Išvirusius makaronus išdėlioti į dubenėlius ir dėti po kelis šaukštus padažo.

7. Gerai išmaišyti. Nuo makaronų karščio sūris išsilydis, o kiaušiniai bus apdoroti šilumos.

8. Ant makaronų su padažu išdėlioti keptas krevetes.

9. Pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar truputėliu sūrio.

Nuotraukos: Valerija Bieliakė