Ingredientai:
jautienos sprandinė 600 g
svogūnai, 250 g
šoninė, 50 g
aliejus, 2 šaukštai
maltos saldžiosios paprikos, 1 šaukštas
mėsos sultinys, 1/4 l
druska, 1/2 šaukštelio
ilgagrūdžiai ryžiai, 250 g
saldžiosios paprikos, 2 vnt
konservuoti pomidorai, 1 skardinė (425 ml)
cukrus
Kaip gaminti:
Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais, o svogūnus – kubeliais. Kubeliais supjaustytą šoninę pakepinti aliejuje.
Suberti svogūnus ir maišant kepti, kol suminkštės. Sudėti mėsos gabalėlius, suberti papriką ir supilti sultinį. Pasūdyti ir troškinti uždengtame keptuve.
Užvirti 2 l vandens, suberti ryžius ir virti 15 minučių. Nukošti ir nuvarvinti sietelyje.
Paprikas perpjauti į keturias dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais. Kartu su pomidorais sudėti į keptuvą su mėsa ir patroškinti 5 minutes.
Suberti ryžius, išmaišyti ir pašildyti kartu su mėsa. Pagardinti druska, maltomis paprikomis ir cukrumi.
Skanaus!
PRESS ESC TO CLOSE