Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Vieno puodo kiauliena su ryžiais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Vieno puodo kiauliena su ryžiais

Vieno puodo kiauliena su ryžiais – lengvai aštrus, maistingas ir kupinas skonio, šis patiekalas puikiai tinka šiltiems šeimos pietums ar vakarienei.

Vieno puodo kiauliena su ryžiais: receptas

Tai puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio, bet ne prasto skonio varianto. Nemėgstantiems rudųjų ryžių, galima naudoti ir įprastus baltuosius, tačiau tuomet gamybos laikas gerokai sutrumpės.

Ingredientai:

  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 450 g kiaulienos nugarinės filė
  • 1 svogūnas
  • 50 g čiorizo dešros (be odelės)
  • 175 g rudųjų pievagrybių
  • 2 skiltelės česnako
  • ½-1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
  • 125 g rudieji basmati ryžiai
  • 1 l vištienos arba kiaulienos sultinio
  • 3 paprikos (bet kokios spalvos, išvalytos)
  • 100 g šaldytų žirnelių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje arba karščiui atspariame troškintuve ant stiprios kaitros. Kiaulieną supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabaliukais ir ją pagardinti druska ir pipirais. Sudėti mėsą į keptuvę ir kepti apie 2 min, vis pamaišant.
2. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytą čorizo dešrą ir ketvirčiais pjaustytus grybus. Kepti dar 5 min arba kol svogūnas suminkštės, o mėsa ir grybai gražiai apskrus, reguliariai maišyti.
3. Įmaišyti trintą česnaką ir maltą rūkytą papriką pagal skonį, kepti dar 2 min, vis pamaišyti.
4. Suberti ryžius, supilti visą sultinį. Užvirti, tada sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir virti ant vidutinės kaitros apie 15 min. Kartais pamaišyti.
5. Įmaišyti juostelėmis pjaustytas paprikas ir virti dar 15-20 min, kol ryžiai suminkštės. Retkarčiais pamaišyti.
6. Sudėti žirnelius, padidinti kaitrą ir virti neuždengus dar apie 3 min, kol žirneliai suminkštės, o skystis beveik visai susigers. Pagardinti pagal skonį ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kiauliena su ryžiaisKiaulienos patiekalaimėsos patiekalaiVieno puodo kiauliena su ryžiaisVieno puodo patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bananų blynai su pilno grūdo miltais
Blynai

Bananų blynai su pilno grūdo miltais

2025-04-04
Greiti Kale kopūsto čipsai
Receptai

Greiti Kale kopūsto čipsai – neįmanoma sustoti!

2025-03-06
Pieniškas kokteilis su migdolais
Gėrimai

Pieniškas kokteilis su migdolais

2024-01-20
Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais
Receptai

Plakti kiaušiniai su špinatais ir lapiniais kopūstais (kale)

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?