Vieno puodo kiauliena su ryžiais – lengvai aštrus, maistingas ir kupinas skonio, šis patiekalas puikiai tinka šiltiems šeimos pietums ar vakarienei.
Vieno puodo kiauliena su ryžiais: receptas
Tai puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio, bet ne prasto skonio varianto. Nemėgstantiems rudųjų ryžių, galima naudoti ir įprastus baltuosius, tačiau tuomet gamybos laikas gerokai sutrumpės.
Ingredientai:
- 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 450 g kiaulienos nugarinės filė
- 1 svogūnas
- 50 g čiorizo dešros (be odelės)
- 175 g rudųjų pievagrybių
- 2 skiltelės česnako
- ½-1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
- 125 g rudieji basmati ryžiai
- 1 l vištienos arba kiaulienos sultinio
- 3 paprikos (bet kokios spalvos, išvalytos)
- 100 g šaldytų žirnelių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje arba karščiui atspariame troškintuve ant stiprios kaitros. Kiaulieną supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabaliukais ir ją pagardinti druska ir pipirais. Sudėti mėsą į keptuvę ir kepti apie 2 min, vis pamaišant.
2. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytą čorizo dešrą ir ketvirčiais pjaustytus grybus. Kepti dar 5 min arba kol svogūnas suminkštės, o mėsa ir grybai gražiai apskrus, reguliariai maišyti.
3. Įmaišyti trintą česnaką ir maltą rūkytą papriką pagal skonį, kepti dar 2 min, vis pamaišyti.
4. Suberti ryžius, supilti visą sultinį. Užvirti, tada sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir virti ant vidutinės kaitros apie 15 min. Kartais pamaišyti.
5. Įmaišyti juostelėmis pjaustytas paprikas ir virti dar 15-20 min, kol ryžiai suminkštės. Retkarčiais pamaišyti.
6. Sudėti žirnelius, padidinti kaitrą ir virti neuždengus dar apie 3 min, kol žirneliai suminkštės, o skystis beveik visai susigers. Pagardinti pagal skonį ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.