Vienos keptuvės vištienos troškinys – tai švelnaus skonio, naminio jaukumo kupinas troškinys su vištiena, šonine, grybais ir švelniu grietinėlės padažu.
Vienos keptuvės vištienos troškinys: receptas
Šis patiekalas puikiai tiks savaitgalio pietums – sotus, aromatingas ir kupinas skonių.
Ingredientai:
- 50 g šoninės
- 2 svogūnai (dideli)
- 8 vištienos šlaunelės (be odos, su kaulu)
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 30 g kvietinių miltų
- 150 ml vištienos sultinio
- 150 ml sauso balto vyno
- 2 čiobrelių šakelės
- maža šalavijų šakelė
- 2 lauro lapai
- 200 g rudųjų pievagrybių
- 100 g grietinėlės (riebios)
- gabalėlis sviesto
- maža petražolių šakelė
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelę, orkaitėje tinkamą keptuvę arba troškintuvą sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol išsiskirs riebalai. Sudėti smulkintus svogūnus ir toliau kepti kol šoninė paruduos kraštuose. Išimti šoninę ir svogūnus ir atidėti į lėkštę.
2. Vištienos šlauneles lengvai pagardinti druska ir pipirais. Į tą pačią nenuplautą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti vištieną ir apskrudinti iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Tada perkelti prie šoninės ir svogūnų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros.
4. Į keptuvę suberti miltus (jei reikia, įpilti dar šiek tiek aliejaus) ir maišytu, kol susijungs. Pamažu pilkti sultinį, nuolat maišant, kol padažas pradės tirštėti. Supilti vyną ir sudėti atgal šoninę, svogūnus bei vištieną. Gerai išmaišyti, suberti čiobrelius, šalavijus ir lauro lapus. Padažas šiuo metu bus gana tirštas. Užvirti, pagardinti druska ir pipirais, uždengti ir dėti į orkaitę 30 min.
5. Išimti keptuvę iš orkaitės, sudėti ketvirčiais pjaustytus grybus ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir dar kepti 15-20 min, kol vištiena taps minkšta.
6. Iš paruošto troškinio išimti lauro lapus, čiobrelius ir šalavijų šakeles (kai kurie lapeliai gali būti nukritę – jie suteiks skonio). Įmaišyti smulkintas petražoles ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.