3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų – neįmanoma atsispirti!

Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų – šie purūs ir aromatingi varškėčiai su aguonomis ir cinamonu yra puikus pasirinkimas lengviems pusryčiams ar sveikam užkandžiui. Grikių miltai suteikia jiems subtilaus riešutų skonio. Neabejotinai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų: receptas

Varškėčiai kepami orkaitėje, todėl yra lengvesni nei tradiciniai keptuvėje kepami variantai, tačiau vis tiek išlieka minkšti viduje ir maloniai apskrudę išorėje.

Ingredientai:

  • 50 g grikių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 15 g maltų aguonų
  • 1 arb. š. cinamono
  • 20 ml klevų sirupo
  • 1 kiaušinio
  • 200 g varškės (9%)
  • 40 g riešutų sviesto (glotnaus)

    Patiekti:
  • Graikiško jogurto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti grikių miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas, cinamoną ir viską sumaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti varškę, klevų sirupą, kiaušinį ir riešutų sviestą.
3. Suberti miltus į varškės masę. Viską sumaišyti iki vientisos masės.
4. Drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
6. Varškėčius išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir įkaitintoje orkaitėje kepti apie 20 min.
7. Pravėsusius varškėčius aptepti graikišku jogurtu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: