Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

Ieškote greito ir skanaus patiekalo? Vištiena su medumi ne tik lengvai paruošiama, bet ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su traškia vištiena, kvapniu imbieru bei švelniai saldžiu medaus padažu, šis patiekalas taps mėgstamu jūsų virtuvėje!

Vištiena su medumi: receptas

Vištiena su medumi: receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės (apie 600 g), supjaustytos 2–3 cm kubeliais
  • 2 šaukštai miltų
  • 40 g imbiero, nulupto ir smulkiai tarkuoto
  • 4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 6 šaukštai sojų padažo
  • 5 šaukštai medaus
  • ½–1 citrinos sulčių
  • 1 šaukštas saulėgrąžų, daržovių, ryžių sėlenų ar rapsų aliejaus
  • Virti ryžiai ir garuose virti brokoliai (patiekimui, neprivaloma)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo būdas:

  1. Sudėkite vištienos gabalėlius į dubenį, apibarstykite miltais, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų.
  2. Dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką, sojų padažą, medų ir pusę citrinos sulčių.
  3. Didelėje keptuvėje arba woko tipo puode įkaitinkite aliejų ant didelės kaitros. Kepkite vištieną 3–4 minutes, kol ji įgaus auksinį atspalvį.
  4. Supilkite į keptuvę paruoštą medaus ir sojos padažą. Kepkite ir maišykite apie 10 minučių, kol vištiena visiškai iškeps, o padažas sutirštės. Paragaukite padažo ir, jei reikia, įspauskite dar šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Patiekite karštą vištieną su virtais ryžiais ir garuose virtais brokoliais. Šis derinys suteiks patiekalui ne tik skonio, bet ir spalvų.

Patarimai

  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių.
  • Norėdami dar ryškesnio skonio, prieš patiekiant galite apibarstyti vištieną skrudintais sezamų sėklomis ar smulkintais svogūnų laiškais.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subalansuotą ir maistingą maistą, paruošiamą per trumpą laiką. Skanaukite ir mėgaukitės!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Greitas patiekalasmedusSojos padažasvištiena

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pieniška ryžių košė
Košės

Pieniška ryžių košė

2024-01-24
Vanilinis braškių pyragas
Desertai

Vanilinis braškių pyragas

2025-06-09
Žuvis su pievagrybiais Kūčioms
Receptai

Žuvis su pievagrybiais Kūčioms: subtilus skonio derinys tradiciniam stalui

2024-12-17
Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Naudinga

Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas

2025-03-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?