Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba – ši sriuba yra tikras komforto patiekalas, puikiai tinkantis vėsesniems vakarams, kai norisi kažko šildo ir sotus. Vištienos sultinys su česnaku, sviestu ir cukrumi suteikia švelnų, tačiau intensyvų skonį, kuris gerai dera su traškiomis daržovėmis.
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba: receptas
Ši sriuba yra ne tik maistinga, bet ir pilna skonio, sodri. Neabejotinai sužavės visus valgančius.
Ingredientai:
- 1,5 l vištienos sultinio
- 4 česnako skiltelės
- 45 g sviesto
- 1 arb. š. cukraus
- 2 morkos
- 1 salieras
- Sauja špinatų
- 325 g paruoštų bulvinių gnocchi (jeigu jie šaldyti – atitirpinti)
- 225 g šaldytų žirnelių
- 1 didelė vištienos krūtinėlė (didelė, virta)
- Juodieji pipirai
- Gabalėlis kietojo sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį puodą supilti vištienos sultinį, sudėti traikšytus česnakus, įdėti sviestą ir suberti cukrų.
2. Viską kaitinti ant vidutinės kaitros, užvirinti ir virti neuždengus apie 2 min, kol česnakas suminkštės.
3. Į puodą suberkite gabaliukais pjaustytas morkas ir salierą. Viską dar virti apie 2 min.
4. Tuomet į puodą sudėti bulvių virtinukus ir viską dar virti kelias minutes, kol virtinukai suminkštės.
5. Įmaišyti šaldytus žirnelius, šiek tiek pasmulkintus špinatus ir gabaliukais supjaustytą vištieną, tuomet išjungti kaitrą.
6. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
7. Patiekiant sriubą ją apiberti tarkuotu kietuoju sūriu.
Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.