Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde – tai kvapnus, gausiai daržovėmis papildytas vištienos troškinys, kepamas orkaitėje, kol mėsa tampa minkšta, o bulvės švelniai apskrunda.

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde: receptas

Tai puikus pasirinkimas jaukiems pietums ar vakarienei, kai norisi paprastumo, bet su ypatingu skoniu.

Ingredientai:

  • 2 pankoliai (arba svogūnai)
  • 300 g bulvių
  • 5 česnako skiltelės (neluptos)
  • 3 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos šlaunelės (arba kitos vištienos dalys)
  • 1 valg. š. čiobrelių lapelių
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

    Salsa verde padažui:
  • 1 valg. š. kapotų šviežių petražolių
  • 1 valg. š. kapotų šviežių mėtų
  • 1 valg. š. kapotų šviežių bazilikų
  • 30 g kaparėlių
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 2-4 valg. š. alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia pankolį virti pasūdytame vandenyje apie 5 min kol suminkštės. Išgriebti jį kiaurasamčiu į dubenį, o vandenį palikti. Į tą patį verdantį vandenį sudėti gabaliukais pjaustytas bulves ir česnakus, virti dar apie 8 min, kol suminkštės. Nusausinti ir sudėti į dubenį su pankoliu.
2. Įkaitinti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus troškintuve arba keptuvėje, tinkamoje naudoti orkaitėje. Vištienos šlauneles pagardinti druska ir pipirais, dėti į keptuvę odele žemyn ir apkepti apie 2 min, kol oda šiek tiek apskrus. Apversti ir kepti dar 2 min. Nukelti nuo kaitros ir išimti vištieną.
3. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
4. Į dubenį su daržovėmis sudėti česnakus, čiobrelius ir pjaustytus pomidorus. Įpilti likusį alyvuogių aliejų, pasūdyti, pagardinti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Supilti mišinį į keptuvę, paskirstyti tolygiai ir pakepti ant silpnos ugnies apie 5 min, kad bulvės pradėtų lengvai skrusti.
5. Ant daržovių sudėti vištienos šlauneles, į keptuvę įpilti 2 šaukštus vandens ir perkelti į orkaitę. Kepti apie 20 min, kol vištiena visiškai iškeps.
6. Salsa verde padažui visas žoleles smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį. Prie žolelių sudėti ir smulkintus kaparėlius. Tuomet sudėti garstyčias, įpilti aliejaus ir viską labai gerai išmaišyti.
7. Patiekti iškepusią vištieną iškart, apšlakstytą salsa verde padažu.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 3 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Vištiena orkaitėjeVištiena su bulvėmisVištiena su salsa verdevištienos patiekalaiVištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kopūstų apkepas su malta mėsa
Apkepai

Kopūstų apkepas su malta mėsa

2024-01-20
Bulvių virtinukai su šonine ir špinatų pesto
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai su šonine ir špinatų pesto

2025-04-02
Salotos su tunu
Receptai

Salotos su tunu

2024-01-30
Gėrimai

Kaip pasigaminti burokėlių sultis – receptas su apelsinais ir morkomis

2025-01-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?