Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde – tai kvapnus, gausiai daržovėmis papildytas vištienos troškinys, kepamas orkaitėje, kol mėsa tampa minkšta, o bulvės švelniai apskrunda.
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde: receptas
Tai puikus pasirinkimas jaukiems pietums ar vakarienei, kai norisi paprastumo, bet su ypatingu skoniu.
Ingredientai:
- 2 pankoliai (arba svogūnai)
- 300 g bulvių
- 5 česnako skiltelės (neluptos)
- 3 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 vištienos šlaunelės (arba kitos vištienos dalys)
- 1 valg. š. čiobrelių lapelių
- 100 g vyšninių pomidorų
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Salsa verde padažui: - 1 valg. š. kapotų šviežių petražolių
- 1 valg. š. kapotų šviežių mėtų
- 1 valg. š. kapotų šviežių bazilikų
- 30 g kaparėlių
- 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 2-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia pankolį virti pasūdytame vandenyje apie 5 min kol suminkštės. Išgriebti jį kiaurasamčiu į dubenį, o vandenį palikti. Į tą patį verdantį vandenį sudėti gabaliukais pjaustytas bulves ir česnakus, virti dar apie 8 min, kol suminkštės. Nusausinti ir sudėti į dubenį su pankoliu.
2. Įkaitinti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus troškintuve arba keptuvėje, tinkamoje naudoti orkaitėje. Vištienos šlauneles pagardinti druska ir pipirais, dėti į keptuvę odele žemyn ir apkepti apie 2 min, kol oda šiek tiek apskrus. Apversti ir kepti dar 2 min. Nukelti nuo kaitros ir išimti vištieną.
3. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
4. Į dubenį su daržovėmis sudėti česnakus, čiobrelius ir pjaustytus pomidorus. Įpilti likusį alyvuogių aliejų, pasūdyti, pagardinti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Supilti mišinį į keptuvę, paskirstyti tolygiai ir pakepti ant silpnos ugnies apie 5 min, kad bulvės pradėtų lengvai skrusti.
5. Ant daržovių sudėti vištienos šlauneles, į keptuvę įpilti 2 šaukštus vandens ir perkelti į orkaitę. Kepti apie 20 min, kol vištiena visiškai iškeps.
6. Salsa verde padažui visas žoleles smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį. Prie žolelių sudėti ir smulkintus kaparėlius. Tuomet sudėti garstyčias, įpilti aliejaus ir viską labai gerai išmaišyti.
7. Patiekti iškepusią vištieną iškart, apšlakstytą salsa verde padažu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.