Minkšti rikotos vafliai tobuliems pusryčiams – lengvi, purūs ir subtiliai saldūs vafliai, su maloniu cinamono prieskoniu. Dėl naudojamos rikotos šie vafliai iškepa švelnios, kreminės tekstūros viduje.
Minkšti rikotos vafliai tobuliems pusryčiams: receptas
Vaflius gardu patiekti su šviežiomis uogomis, medumi, riešutų sviestu ar natūraliu jogurtu. Tai puikus pasirinkimas ne tik savaitgalio pusryčiams, bet ir kaip gardus desertas ar užkandis, kuris pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusius.
Ingredientai:
- 250 g rikotos
- 50 g speltų miltų
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. cinamono
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti rikotą, suberti speltų miltus ir kepimo miltelius.
2. Ten pat suberti vanilinį cukrų ir cinamoną.
3. Įmušti kiaušinius ir supilti migdolų pieną.
4. Viską gerai sumaišyti, kad gautųsi vientisa masė.
5. Jeigu tešla kiek per skysta, galima įmaišyti šiek tiek daugiau miltų.
6. Įkaitinti elektrinę vaflinę ir vaflius kepti apie 5 min (tikslus kepimo laikas priklausys nuo turimo įrenginio).
7. Vaflius patiekti su mėgstamais priedais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.