Kokios temperatūros vyną turėtumėte patiekti į stalą?
Tik raudonasis vynas gali būti patiekiamas kambario temperatūros. Bet koks vynas, šildomas iki daugiau kaip dvidešimt laipsnių praranda kokybę. Taigi, geriau jau vyną patiekti truputėli peršaltą nei peršiltą, kadangi vynas, įpiltas į taurę ir taip sušyla.
Lengvus, saldesnius raudonuosius vynus siūloma patiekti apie 12°C, o sausus ir rūgštokus apie 18°C. Baltajį vyną rekomenduojama patiekti šaltą, bet ne per daug atšaldytą.
Kaip atšaldyti vyną?
Pateiksime jums keletą naudingų patarimų kaip greitai atšaldyti butelį vyno.
Įdėkite butelį vyno į kibirėlį vandens su ledukais. Vanduo ištirpdys ledą ir ledinis vanduo greitai atšaldys vyną. Visgi, kai kurios etiketės gali nusilupti…
Kitas vyno atvėsinimo būdas – apsukti butelį vyno sudrėkinta pašluoste ar kitu bet kokiu audiniu ir įdėti jį į šaldytuvą. Vanduo sušąla ir vynas labai greitai vėsta. Visgi, ir šiuo būdu vėsinant vyną etiketės gali nusilupti.
Laikas.lt
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!