Now Reading
Žėlė desertukas (Indrė)

Žėlė desertukas (Indrė)

Žėlė desertukas (Indrė)

Tai Jūsų fantazijos vaisius. Tereikia norimo skonio žėlė bei įvairiausių vaisių.

Ruošiant žėlė reikia pilti mažiau vandens, nei parašyta ant pakelio – apie 300ml.

Baltam sluoksniui paruošti galima naudoti baltą žėlė arba jogurtą + želatiną (geriausiai tinka Dr.Oetker). Apie 800ml norimo betkokio jogurto – 1 pakelis Dr.Oetker želatinos (ji skirta 1l skysčio). P.s. nenaudokite kivių bei šviežių ananasų, nes jie neleidžia sustingti žėlė. O dabar – laikas kūrybai ir gerai nuotaikai 🙂

Kadangi gaminant žėlė sluoksniukai labai ploni, tai gan greit sušąla. Darant daug skirtingų sluoksniukų žėlė reikia: Pirmiausia pasigaminame visų norimų skonių žėlė. Pilame vieną sluoksnį pasirinktos žėlė (ploną). Kai vienas sluoksnis sušąla, pilame kitą sluoksnį. Tada sudedame norimus supjaustytus vaisius, kad jie sustingtų naujai užpiltoje žėlė (vėl nedideliame sluoksnyje, kad vaisiai neišplauktų į paviršių).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tada, kai jau šis sluoksniukas sustingsta pilame sekantį ir t.t. Galima daryti su kiek nori skirtingų rūšių vaisių ir žėlė. Man užtrunka gal apie 2-3 val. Kaip sakant – kuo plonesni sluoksniukai, tuo greičiau sušąla žėlė. P.s.Jei netyčia kartais per daug sustingsta ta žėlė, kurią pasiruošėte sluoksniams, tai įdėkite į mikrobangę trumpam ir ji atitirps.

Patiko receptas? Kelk nykštį!

Pasidalinkite receptu, papasakokite, kaip pasigaminti ir laimėkite 100 litų čekį, kurį galėsite išleisti „Mambo” picerijoje Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar Šiauliuose.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt