-9.4 C
Vilnius
Trečiadienis, 12 vasario, 2025

Žėlė desertukas (Indrė)

Tai Jūsų fantazijos vaisius. Tereikia norimo skonio žėlė bei įvairiausių vaisių.

Ruošiant žėlė reikia pilti mažiau vandens, nei parašyta ant pakelio – apie 300ml.

Baltam sluoksniui paruošti galima naudoti baltą žėlė arba jogurtą + želatiną (geriausiai tinka Dr.Oetker). Apie 800ml norimo betkokio jogurto – 1 pakelis Dr.Oetker želatinos (ji skirta 1l skysčio). P.s. nenaudokite kivių bei šviežių ananasų, nes jie neleidžia sustingti žėlė. O dabar – laikas kūrybai ir gerai nuotaikai 🙂

Kadangi gaminant žėlė sluoksniukai labai ploni, tai gan greit sušąla. Darant daug skirtingų sluoksniukų žėlė reikia: Pirmiausia pasigaminame visų norimų skonių žėlė. Pilame vieną sluoksnį pasirinktos žėlė (ploną). Kai vienas sluoksnis sušąla, pilame kitą sluoksnį. Tada sudedame norimus supjaustytus vaisius, kad jie sustingtų naujai užpiltoje žėlė (vėl nedideliame sluoksnyje, kad vaisiai neišplauktų į paviršių).

Tada, kai jau šis sluoksniukas sustingsta pilame sekantį ir t.t. Galima daryti su kiek nori skirtingų rūšių vaisių ir žėlė. Man užtrunka gal apie 2-3 val. Kaip sakant – kuo plonesni sluoksniukai, tuo greičiau sušąla žėlė. P.s.Jei netyčia kartais per daug sustingsta ta žėlė, kurią pasiruošėte sluoksniams, tai įdėkite į mikrobangę trumpam ir ji atitirps.

Patiko receptas? Kelk nykštį!

Pasidalinkite receptu, papasakokite, kaip pasigaminti ir laimėkite 100 litų čekį, kurį galėsite išleisti „Mambo” picerijoje Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar Šiauliuose.

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: