Ingredientai:
Menkių/jūrų lydekų file 800g
šoninė 300g
svogūnai 2
česnakas 3 skiltelės
sultinys 1 stikline
actas 3 šaukštai
miltai 4 šaukštai
aliejus
garstyčių grūdeliai
susmulkintos petražolės
druska
pipirai
Kaip gaminti:
Gabaliukais supjaustytą žuvį apšlakstykite actu ir 30 min palaikykite šaltai, įtrinkite susmulkintais česnakais ir pabarstykite pipirais. Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Į kiekvieną įvyniokite po žuvies gabaliuką. Suktinukus persmeikite smeigtukais, apvoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite likusiame aliejuje. Supilkite sultinį, suberkite garstyčias, sudėkite suktinukus, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 min. Prieš patiekdami suktinukus su padažu pabarstykite petražolėmis.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!