Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Žuvų piršteliai – paprasta pagaminti namuose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žuvų piršteliai
Žuvų piršteliai

Žuvų piršteliai – šie žuvų piršteliai yra puikus ir lengvas pasirinkimas greitam pietų ar vakarienės patiekalui. Paruošti su šviežia žuvimi, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir skaniuose džiūvėsėliuose, jie iškepti iki traškumo ir auksinės spalvos.

Žuvų piršteliai: receptas

Tai lengvas ir skanus patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šie žuvies piršteliai puikiai tinka su mėgstamais priedais, tokiais kaip bulvytės, salotos ar kečupas.

Ingredientai:

  • 40 g duonos
  • 400 gbe odos baltos žuvies filė (menkė, skumbrė)
  • 5 valg. š. miltų
  • 1 kiaušinis (didelis, išplaktas)
  • ¼ arb. š. rūkytos paprikos (neprivaloma)
  • 1 arb. š. česnako miltelių (neprivaloma)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek saulėgrąžų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C (arba 180°C su ventiliatoriumi). Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Norint pagaminti džiūvėsėlius, sudėti duoną į maisto smulkintuvą ir susmulkinti iki smulkių gabalėlių.
3. Nusausinti žuvį popieriniais rankšluosčiais. Atsargiai supjaustyti žuvį juostelėmis. Patikrinti, kad juostelėse tikrai nebūtų likę kaulų.
4. Pasiruošti tris lėkštes – ant pirmos lėkštės suberti miltus. Į gilesnę lėkštę įmušti kiaušinį ir šiek tiek išplakti šakute. Į antrą lėkštę suberti džiūvėsėlius ir sumaišyti su paprika, česnako milteliais ir juodaisiais pipirais.
5. Kiekvieną žuvies pirštelį apvolioti miltuose ir švelniai nupurtyti perteklių. Tada pamirkyti žuvies pirštelius į kiaušinio mišinį ir leisti, kad perteklinis skystis nulašėtų atgal į lėkštę. Galiausiai apvolioti žuvies pirštelius džiūvėsėliuose. Švelniai paspausti žuvį į džiūvėsėlius, kad jie gerai apliptų. Paruoštus pirštelius išdėlioti plačioje lėkštėje ar ant pjaustymo lentelės.
6. Žuvies pirštelius perkelti į šaldytuvą 10 min, kad apvalkalas geriau priliptų prie žuvies.
Išdėlioti žuvies pirštelius į vienu sluoksniu paruoštoje kepimo skardoje. Apšlakstyti aliejumi.
7. Kepti įkaitintoje orkaitėje 10–12 min, po pusės laiko apverčiant. Žuvies piršteliai bus paruošti, kai džiūvėsėliai taps auksinės spalvos ir žuvis bus pilnai iškepusi.
8. Iškepusius žuvies pirštelius patiekti su mėgstamais priedais.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kepta žuvisNaminiai žuvų piršteliaiTraškūs žuvų piršteliaiŽuvies patiekalaiŽuvų piršteliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šefas teigia, kad rinkdamiesi silkę dauguma daro vieną klaidą
Naudinga

Pasak virtuvės šefo, rinkdamiesi silkę visi daro vieną kritinę klaidą

2024-12-19
Meksikietiški bulvių blynai
Blynai

Meksikietiški bulvių blynai

2024-01-15
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Receptai

Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis

2025-01-22
Namuose kepta sumuštinių duona
Naudinga

Namuose kepta sumuštinių duona – tobulai minkšta

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?