Žuvų piršteliai – šie žuvų piršteliai yra puikus ir lengvas pasirinkimas greitam pietų ar vakarienės patiekalui. Paruošti su šviežia žuvimi, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir skaniuose džiūvėsėliuose, jie iškepti iki traškumo ir auksinės spalvos.
Žuvų piršteliai: receptas
Tai lengvas ir skanus patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šie žuvies piršteliai puikiai tinka su mėgstamais priedais, tokiais kaip bulvytės, salotos ar kečupas.
Ingredientai:
- 40 g duonos
- 400 gbe odos baltos žuvies filė (menkė, skumbrė)
- 5 valg. š. miltų
- 1 kiaušinis (didelis, išplaktas)
- ¼ arb. š. rūkytos paprikos (neprivaloma)
- 1 arb. š. česnako miltelių (neprivaloma)
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- Šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C (arba 180°C su ventiliatoriumi). Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Norint pagaminti džiūvėsėlius, sudėti duoną į maisto smulkintuvą ir susmulkinti iki smulkių gabalėlių.
3. Nusausinti žuvį popieriniais rankšluosčiais. Atsargiai supjaustyti žuvį juostelėmis. Patikrinti, kad juostelėse tikrai nebūtų likę kaulų.
4. Pasiruošti tris lėkštes – ant pirmos lėkštės suberti miltus. Į gilesnę lėkštę įmušti kiaušinį ir šiek tiek išplakti šakute. Į antrą lėkštę suberti džiūvėsėlius ir sumaišyti su paprika, česnako milteliais ir juodaisiais pipirais.
5. Kiekvieną žuvies pirštelį apvolioti miltuose ir švelniai nupurtyti perteklių. Tada pamirkyti žuvies pirštelius į kiaušinio mišinį ir leisti, kad perteklinis skystis nulašėtų atgal į lėkštę. Galiausiai apvolioti žuvies pirštelius džiūvėsėliuose. Švelniai paspausti žuvį į džiūvėsėlius, kad jie gerai apliptų. Paruoštus pirštelius išdėlioti plačioje lėkštėje ar ant pjaustymo lentelės.
6. Žuvies pirštelius perkelti į šaldytuvą 10 min, kad apvalkalas geriau priliptų prie žuvies.
Išdėlioti žuvies pirštelius į vienu sluoksniu paruoštoje kepimo skardoje. Apšlakstyti aliejumi.
7. Kepti įkaitintoje orkaitėje 10–12 min, po pusės laiko apverčiant. Žuvies piršteliai bus paruošti, kai džiūvėsėliai taps auksinės spalvos ir žuvis bus pilnai iškepusi.
8. Iškepusius žuvies pirštelius patiekti su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.