Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

3 ingredientų pusryčių batonėliai – 12 minučių ir sotūs pusryčiai pagaminti

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
3 ingredientų pusryčių batonėliai – 12 minučių ir sotūs pusryčiai pagaminti
3 ingredientų pusryčių batonėliai – 12 minučių ir sotūs pusryčiai pagaminti

Ieškote sveiko, skanaus ir lengvai paruošiamo užkandžio? Avižiniai pusryčių batonėliai su bananais – tai puikus pasirinkimas, kuris ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks energijos visai dienai. Šis receptas yra idealus tiems, kurie mėgsta natūralius, maistingus produktus, ir vertina laiką virtuvėje – pusryčių batonėliai paruošiami vos per keliolika minučių!

Šie pusryčių batonėliai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui darbui ar mokyklai. Bananas suteikia natūralų saldumą, avižos – ilgalaikės energijos, o riešutų sviestas praturtina sausainius baltymais ir sveikaisiais riebalais. Be to, šį desertą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį – pridėti džiovintų vaisių, riešutų ar net sėklų.

Avižiniai pusryčių batonėliai su bananais

Ingredientai

  • 1 prinokęs bananas
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 15 g riešutų sviesto arba Biscoff užtepėlės
  • (Pasirinktinai) 20 g baltojo šokolado gabalėlių
  • (Pasirinktinai) 0,5 šaukštelio cinamono
Avižiniai pusryčių batonėliai su bananais

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Pradėkite nuo prinokusio banano. Jį sutrinkite šakute iki vientisos tyrės, kad sausainiai būtų minkšti ir aromatingi. Kuo labiau prinokęs bananas, tuo saldesni bus sausainiai, tad drąsiai naudokite tuos, kurie jau tapo rudi.
  2. Į banano tyrę įmaišykite riešutų sviestą arba Biscoff užtepėlę. Riešutų sviestas ne tik suteikia skonio, bet ir pagerina tekstūrą – sausainiai tampa minkštesni ir turtingesni. Jei mėgstate prieskonius, įberkite cinamono.
  3. Suberkite avižas ir gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė. Jei norite, galite įmaišyti baltųjų šokolado gabalėlius, džiovintus vaisius, riešutus ar net chia sėklas – visi šie priedai dar labiau praturtins skonį ir maistinę vertę.
  4. Rankomis suformuokite nedidelius sausainius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Stenkitės, kad sausainiai būtų panašaus dydžio – taip jie iškeps vienodai.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (160°C su ventiliatoriumi) ir kepkite sausainius apie 12–14 minučių. Jie turėtų tapti auksinės spalvos ir šiek tiek sustandėti. Nepersistenkite – sausainiai bus minkšti iš vidaus, o atvėsę įgaus švelniai traškią tekstūrą.
  6. Leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti, nors jie puikiai tinka valgyti ir dar šilti. Jei norite, prieš patiekdami galite juos lengvai pabarstyti kakavos milteliais arba cukraus pudra, kad atrodytų dar estetiškiau.

Avižiniai pusryčių batonėliai su bananais – tai receptas, kuris patiks visai šeimai. Jis lengvas, sveikas ir nereikalauja sudėtingų ingredientų. Išbandykite jį jau šiandien ir atraskite naują mėgstamą užkandį, kuriuo galite mėgautis bet kuriuo paros metu!

Šaltinis ir viršelio nuotrauka: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Avižiniai sausainiaibananaspusryčiai

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kreminė bulvių sriuba
Receptai

Kreminė bulvių sriuba – dubenėlis šilumos

2025-04-11
Prancuziška svogūnų uogienė
Receptai

Prancuziška svogūnų uogienė

2024-01-26
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais

2025-05-21
Bulvių riekelių apkepas su grietinėle
Bulvių patiekalai

Bulvių riekelių apkepas su grietinėle

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?