4 ingredientų šokoladiniai triufeliai – šie šokoladiniai triufeliai yra tobulo švelnumo ir turtingo skonio saldėsiai. Derinant šokoladą, grietinėlę ir sviestą, gaunama kreminė tekstūra, kuri ištirpsta burnoje. Apvolioti kakavos milteliuose triufeliai suteikia malonų ir intensyvų skonį.
4 ingredientų šokoladiniai triufeliai: receptas
Šis desertas idealiai tinka kaip elegantiškas užkandis šventėms arba kaip skanus malonumas kasdienai.
Ingredientai:
- 250 ml grietinėlės (riebios)
- 225 g tamsaus šokolado
- 55 g sviesto (minkšto)
- Nesaldintos kakavos milteliai, triufeliams apvolioti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Šokoladą supjaustyti stambiai, tada sutrinti maisto smulkintuve, kol jis įgaus trupinių konsistenciją.
2. Grietinėlę supilti į puodą ir užvirinti. Vėl įjungti maisto smulkintuvą ir labai lėtai pilti grietinėlę ant šokolado. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir gausis tolygios konsistencijos masė. Po truputį įmaišyti sviestą ir plakti, kol jis visiškai įsimaišys. Supilti masę į dubenį arba kepimo formą ir palikti atvėsti apie 15 min šaldytuve. Kai ji sukietės ir pasieks sviesto glajaus konsistenciją, ji bus paruošta formuoti į trufelius.
3. Formuoti apie vyšnios dydžio rutuliukus ir juos išdėlioti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi arba maistine plėvele.
4. Aušinti bent dvi valandas, o po to apvolioti kakavos milteliuose (arba kokoso drožlėse ar smulkintuose skrudintuose riešutuose).
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.