Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – šį keksą garsiajam atlikėjui kiekvienoms Kalėdoms ir kitoms ypatingoms progoms kepdavo moteris iš Misisipės. Kai sutiko pasidalinti receptu vietiniame laikraštyje, moteris privertė jos pavardę išlaikyti paslaptyje, kad Elvio Preslio fanai nesugalvotų vykti pas ją prašydami ir jiems iškepti šio deserto.

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas: receptas

Tai kepinys, kuris tikrai niekada nenuvils. Jo puri, minkšta tekstūra ir subtiliai saldus skonis puikiai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek prie popietės arbatos.

Ingredientai:

  • 600 g cukraus
  • 225 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 7 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 390 g miltų
  • 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasirinktą kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
2. Į plakimo dubenį sudėti minkštą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakti, kol sviestas pabals.
3. Mušti kiaušinius po vieną, po kiekvieno labai gerai išplakant.
4. Į masę suberti pusę miltų kiekio ir įmaišyti.
5. Tuomet supilti pusę grietinėlės kiekio ir taip pat gerai įmaišyti.
6. Tuomet suberti likusius miltus, vėl išmaišyti.
7. Ir galiausiai supilti likusią grietinėlę bei ją įmaišyti.
8. Tuomet supilti vanilės ekstraktą ir tešlą dar kartą išmaišyti.
9. Paruoštą masę supilti į kepimo formą.
10. Tuomet formą dėti į šaltą orkaitę ir tik tuomet įjungti kaitinimą.
11. Nustatyti 175 C temperatūrą ir kepti 60-70 min.
12. Keksas iškepęs tuomet, kai įsmeigtas medinis pagaliukas būna švarus.
13. Iškepusį keksą palikti pastovėti formoje 5 min, tuomet perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.
14. Patiekiant galima aplieti glajumi iš cukraus pudros ir citrinos sulčių.

Recepto šaltinis: https://www.food.com/?ref=nav


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiGrietinėlės keksaskeksasMinkštas keksas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištiena jaukiems vakarams
Mėsos patiekalai

Žiemos įkvėpta vištiena – jaukus skonio derinys vakarienei

2025-01-17
Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais
Receptai

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

2024-01-28
Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė
Mėsos patiekalai

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

2024-01-13
Sluoksniuotos tuno salotos Velykoms
Receptai

Sluoksniuotos tuno salotos Velykoms

2025-04-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?