Ingredientai:
kiaulienos sprandinė (1 kg)
šoninė
česnakai
malti juodieji ir kvapnieji pipirai
bazilikai
druska
morka
džiovintos slyvos (8 – 10 vnt.)
Gaminimas:
Morkas supjaustyti neplonomis lazdelėmis, slyvas nuplauti ir padalyti pusiau. Šoninę kuo plonesniais griežinėliais. Sprandinę išilgai raumens lygiais tarpais kelis kartus įpjauti. Grioveliai turi būti maždaug 2/3 gabalo storio. Mėsą įtrinti prieskoniais. Į griovelius suberti morkas ir slyvas. Mėsą iš visų pusių suspausti – ji turi visai uždengti įdarą. Visą kepsnį skersai apdėlioti šoninės griežinėliais. Vyniotinį perrišti virvele ir palaikyti porą valandų. Kepsnį šauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 min. tada kaitrą iki 160-180 C ir toliau kepti 40 min. Iškeptą mėsą išimti iš orkaitės, praaušinus lengvai paslėgti. Po kurio laiko nuvynioti virvelę. Skanaus !
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!