Now Reading
Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Ingredientai:

kiaulienos sprandinė (1 kg)

šoninė

česnakai

malti juodieji ir kvapnieji pipirai

bazilikai

druska

morka

džiovintos slyvos (8 – 10 vnt.)

Gaminimas:

Morkas supjaustyti neplonomis lazdelėmis, slyvas nuplauti ir padalyti pusiau. Šoninę kuo plonesniais griežinėliais. Sprandinę išilgai raumens lygiais tarpais kelis kartus įpjauti. Grioveliai turi būti maždaug 2/3 gabalo storio. Mėsą įtrinti prieskoniais. Į griovelius suberti morkas ir slyvas. Mėsą iš visų pusių suspausti – ji turi visai uždengti įdarą. Visą kepsnį skersai apdėlioti šoninės griežinėliais. Vyniotinį perrišti virvele ir palaikyti porą valandų. Kepsnį šauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 min. tada kaitrą iki 160-180 C ir toliau kepti 40 min. Iškeptą mėsą išimti iš orkaitės, praaušinus lengvai paslėgti. Po kurio laiko nuvynioti virvelę. Skanaus !


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt