Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su aštriu pesto padažu
Makaronai su aštriu pesto padažu

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu – šis makaronų su pesto padažu receptas yra puikus pasirinkimas ieškantiems lengvo, bet itin aromatingo patiekalo. Naudojamas jelapenas suteikia išskirtinio aštrumo padažui, tad jo naudoti reikėtų pagal savo skonį.

Aromatingi makaronai su aštriu pesto padažu: receptas

Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę papildyti kitais ingredientais, pritaikant jį pagal savo skonį ir mėgstamus priedus

Ingredientai:

Pesto padažui:

  • 225 g graikinių riešutų (smulkintų)
  • 2 skiltelės česnako (stambiai supjaustytos)
  • 1 jalapenas
  • 250 g sūrio (tarkuoto)
  • 2 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų
  • 85 g špinatų
  • 85 g gražgarsčių (rukolos)
  • 60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

    Makaronams:
  • 450 g fusilli makaronų
  • Gabalėlis kietojo sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti pesto padažui į maisto smulkintuvą sudėti graikinius riešutus, česnaką, jalapeną (jeigu nesinori labai aštriai, galima pašalinti sėklytes), tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.
2. Viską sutrinti iki vientisos masės.
3. Tada sudėti špinatus ir rukolą, vėl sutrinti.
4. Po truputį, įjungus kombainą, pilti alyvuogių aliejų ir maišyti, kol padažas taps vientisas.
5. Dideliame puode užvirinti pasūdytą vandenį ir sudėti virti makaronus. Juos išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
6. Nukošti, pasiliekant apie 225 ml vandens padažo skystinimui.
7. Ant išvirtų makaronų sudėti paruoštą pesto padažą.
8. Gerai išmaišyti ir, jei reikia, įpilti šiek tiek likusio makaronų vandens, kad padažas taptų skystesnis.
9. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
10. Patiekiant pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:makaronaiMakaronai su aštriu pesto padažuMakaronai su pestomakaronų patiekalaiPatiekalai su pesto padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta moliūgų sriuba
Receptai

Trinta moliūgų sriuba

2024-01-05
Avižinių kruopų salotos su burokėliais
Receptai

Avižinių kruopų salotos su burokėliais – tokių dar nebandėte

2025-03-03
Blynų bokštas
Blynai

Blynų bokštas

2024-01-21
Brokolių ir vištienos sriuba
Receptai

Vištienos, brokolių ir čederio sūrio sriuba

2025-01-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?