Avižinių kruopų salotos su burokėliais – puikus pasirinkimas sveikai ir subalansuotai mitybai. Ilgai verdamos avižinės kruopos labai gardžios ir išlaiko savo maistingąsias savybes bei suteikia sotumo jausmą. Jos puikiai dera su šviežiomis daržovėmis bei kalakutienos kumpiu, kuris prideda baltymų ir subtilaus skonio.
Avižinių kruopų salotos su burokėliais: receptas
Šis maistingas patiekalas tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei – paprastas, bet kartu gardus ir naudingas organizmui derinys, subalansuotas skonis.
Ingredientai:
- 60 g avižinių kruopų
- 1 sultinio su jautiena kubelio
Salotoms: - 90 g kalakutienos kumpio
- Sauja špinatų
- Kelių virtų burokėlių
- Kelių ridikėlių
Padažui: - 1 valg. š. aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
- 1/2 arb. š. lukštentų kanapių sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Puode užvirti vandenį su sultinio kubeliu.
2. Suberti kruopas ir virti pagal pakuotės instrukcijas (paprastai avižinės kruopos verda apie 60 min).
3. Kalakutienos kumpį, ridikėlius ir burokėlius supjaustyti gabaliukais. Sudėti į dubenį.
4. Ten pat sudėti špinatus ir viską gerai sumaišyti.
5. Padažui dubenėlyje sumaišyti aliejų, druską, pipirus ir kanapių sėklas. Supilti ant daržovių.
6. Lėkštėje patiekti virtas kruopas ir salotas.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.