Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais – tai elegantiškas ir nepaprastai gardus desertas, kuris atrodo įspūdingai, tačiau pagaminamas gana paprastai.
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais: receptas
Patiekiamos šiltos, lengvai pabarstytos cukraus pudra, rožytės puikiai dera su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Ingredientai:
- 1 lakštas sluoksniuotos bemielės tešlos (apie 250 g)
- 2 obuoliai
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 1 arb. š.cinamono
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 valg. š. sviesto (tirpinto)
- Miltelinis cukrus (pabarstymui, neprivaloma)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Dėti jas į dubenį su vandeniu ir citrinos sultimis, tuomet pašildyti mikrobangų krosnelėje apie 2-3 min, kad suminkštėtų ir būtų lengviau lankstomos. Nusausinti.
2. Atitirpintą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočioti ir supjaustyti ilgomis juostelėmis (apie 5 cm pločio).
3. Ant kiekvienos juostelės viršaus išdėlioti obuolių riekeles taip, kad jos šiek tiek persidengtų ir išlįstų už juostelės krašto. Pabarstyti ruduoju cukrumi, cinamonu, aptepti tirpintu sviestu. Užlenkti apatinį tešlos kraštą ant obuolių ir suvyniokite juostelę į ritinėlį – gausis rožės formą.
4. Rožytes dėti į keksiukų formeles arba tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min, kol tešla taps auksinės spalvos.
5. Šiek tiek atvėsinti ir, jei norisi, pabarstyti milteliniu cukrumi.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.