Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki – tai lengvas ir gaivus jogurtinis padažas su šviežiais agurkais ir česnaku, kuris puikiai papildo įvairius patiekalus. Šis aromatingas padažas suteikia švelnaus rūgštumo ir šviežumo.
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki: receptas
Tobulas padažą prie kepsnių, šašlykų, daržovių arba tiesiog su pita ar kitais kepiniais.
Ingredientai:
- 300 g graikiško jogurto
- 1 agurkas (vidutinio dydžio)
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios krapų arba mėtų šakelės (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Agurką nuplauti ir sutarkuoti stambia tarka. Gerai nuspausti agurkų skystį.
2. Į dubenį sudėti graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, smulkintą česnaką, įpilti alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
3. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišyti.
4. Jei norisi, galima įdėti šviežių krapų arba mėtų lapelių, kurie suteiks dar gaivesnį skonį.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.