Šokoladiniai kavos keksiukai be glitimo – šie keksiukai yra minkšti, drėgni ir puikiai tiks tiek saldžiam užkandžiui, tiek desertui po vakarienės. Jie paruošiami naudojant nesudėtingus ingredientus ir gali būti dekoruoti pagal skonį.
Šokoladiniai kavos keksiukai be glitimo: receptas
Keksiukai idealiai tinka su kava ar arbata, o jų lengvas paruošimo būdas leidžia greitai sukurti skanų desertą. Lengvai galima eksperimentuoti su įdarais ar glajais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį.
Ingredientai:
- 125g šviesaus rudojo cukraus
- 125ml neutralaus aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų)
- 1 kiaušinis
- 125 ml pieno
- 55 g kakavos miltelių
- 35 g maltų migdolų
- 70 g begliutenių miltų
- 1 arb. š. sodos
- ¼ arb. š. druskos
- 100 ml atvėsintos kavos (ne espresso)
- sūdyto karamelės arba šokoladinis sviestinis kremas papuošti (neprivaloma)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Paruošti keksiukų formą ir įdėti popierėlių.
2. Į maišytuvo dubenį sudėti cukrų ir supilti aliejų. Maišyti dideliu greičiu 3 min, tada sumažinti greitį ir įmuįti kiaušinį ir supilti pieną. Plakti kol viskas gerai susimaišys.
3. Atskirame dubenyje sumaišyti kakavos miltelius, maltus migdolus, miltus be glitimo, sodą, druską. Gautą mišinį įmaišyti į kiaušinių mišinį ir plakti, kol masė taps lygi. Įpilti atvėsintos kavos ir gerai išmaišyti.
4. Į keksiukų formas supilti tešlą, užpildant 2/3 jų aukščio. Kepti 18–20 min arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.
5. Iškepusius keksiukus perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti. Papuošti sūdyta karamele, šokoladiniu glajumi ar kitu mėgstamu kremu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.