Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-13
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais

Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais – tai skanus ir subalansuotas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Didelis privalumas tokio kepinio yra tai, kad gaminimui galima naudoti bet kokias mėgstamas daržoves.

Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais: receptas

Kišas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, puikiai tinka patiekti su šviežių žalumynų salotomis.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 80 g sviesto
  • 200 g viso grūdo miltų
  • 1 arb. š. jūros druskos

Įdarui:

  • 150 g brokolių
  • 150 g smidrų
  • 6 kiaušiniai
  • 100 ml pieno (riebaus)
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių krapų
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių bazilikų
  • 250 g rūkytos lašišos
  • 100 g šaldytų žirnelių (atšildytų)
  • 3 svogūnų laiškai
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Ištepti 24 cm skersmens, 3 cm gylio kišo formą sviestu.
2. Tešlai paruošti sudėti miltus, druską ir sviestą į virtuvinį kombainą ir trumpai trinti, kol masė taps panaši į džiūvėsėlius. Įpilti 80 ml šalto vandens ir dar kartą trumpai trinti, kol susiformuos minkšta tešla. Išimti ją iš kombaino, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 15 min pailsėti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai pabarstyti stalviršį miltais ir iškočioti tešlą iki maždaug 3 mm, kad būtų apie 6 cm platesnė už kepimo formos skersmenį. Iškloti tešlą formą, prispausti kraštus ir palikti kabančius perteklinius kraštus.
4. Subadyti tešlos dugną šakute, iškloti kepimo popieriumi ir užpilti kepimo pupelėmis ar ryžiais. Kepkite „aklai“ 15 min. Išimti iš orkaitės, nuimti pupeles su popieriumi ir vėl dėti formą į orkaitę dar 10 min. Sumažinti temperatūrą iki 180 °C.
5. Įdarui paruošti uždėti garų puodą virš verdančio vandens puodo. Sudėti brokolius ir smidrus, garinti 5 min. Nusausinti ir palikti atvėsti.
6. Kiaušinius išplakti su pienu ir žolelėmis, pagardinti druska bei pipirais.
7. Iškeptoje pagrindo formoje išdėlioti brokolius ir smidrus. Ant viršaus uždėti lašišos gabalėlius, pabarstyti žirneliais ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
8. Atsargiai supilti kiaušinių mišinį ant daržovių ir lašišos. Kepti orkaitėje 30-35 min, kol įdaras sutvirtės. Aštriu peiliu nupjauti išsikišusius tešlos kraštus.
9. Leisti kišui šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimti iš formos ir supjaustyti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:KišasKišas su brokoliaisKišas su brokoliais ir lašišaKišas su lašišaPatiekalai su lašišaPatiekalai su smidrais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Savaitgalio 48 savaitės nuolaidos
Aktualu

RIMI: – 50% ne maisto prekėms, IKI: lašiša – 45%. MAXIMA, LIDL savaitgalio (2024.11.29–12.01) aktualiausios nuolaidos

2024-11-28
Braškių trupiniuotis su migdolais
Desertai

Braškių trupiniuotis su migdolais

2025-06-09
Kaip paruošti sirupą imunitetui stiprinti
Aktualu

Kas rytą gerkite šį gėrimą vietoje kavos ir apsisaugosite nuo peršalimo bei ligų

2024-09-19
Vengriškas troškinys su ryžiais
Receptai

Vengriškas troškinys su ryžiais

2024-01-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?