Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais – tai itin paprastas, bet kvapnus bulvių garnyras, kuriame susijungia auksinė traški plutelė, česnako aromatas ir rozmarino gaivumas.
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais: receptas
Puikiai tinka patiekti prie keptos mėsos, žuvies ar kaip sotus vegetariškas patiekalas.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- gabalėlis sviesto
- 200 g bulvių (mažų)
- 2 šviežio rozmarino šakelės
- 2 česnako skiltelės
- 1 citrinos sultys
- jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų ir sviestą gilioje keptuvėje. Sudėkite per pusę pjaustytas bulves ir kepti 5-6 min.
2. Į keptuvę dėti rozmariną ir trintą česnaką, toliau kepti retkarčiais apverčiant, ant vidutinės kaitros dar apie 5 min, kol bulvės suminkštės.
3. Užspausti citrinos sultis ir pagardinti jūros druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.