Jums reikės:
vištienos filė – 0, 5 kg
cukrus – 2 šaukštai
česnakoas – 2 skiltelės
aitrioji paprika – 1
malta kalendra – 1, 5 šaukštelis
malti ciberžoliai – 0, 5 šaukštelis
malti juodieji pipirai – 0, 5 šaukštelio
grietinėlė – 0, 5 stiklinės
sojų padažas – 3 šaukštai
citrinų sultys – 2 šaukštai
šviežios smulkintos kalendros
Kaip gaminti:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Jas sumaukite ant medinių iešmelių ir sudėkite į lėkštę.
Paruoškite marinatą: inde sumaišykite cukrų, trintą česnaką, smulkintą aitriąją papriką (be sėklyčių), maltas kalendras, ciberžoles, pipirus.Tada į indą supilkite grietinėlę, sojų padažą, citrinos sultis. Taip paruoštu marinatu užpilkite vištieną ir 20 min palaikykite šaldytuve.
Kol mėsa marinuosis, įkaitinkite kepsninę (grilio rėžimą, keptuvę). Tuomet išimkite marinuotą vištieną ir kepkite, kol apskrus. Iškepusią pabarstykite šviežiomis smulkintomis kalendromis. Patiekite su ryžiais ir daržovių salotomis.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!