Jums reikės:
300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo
Marinatui:
1 šaukšto sojos padažo
1 šaukštelio obuolių acto
1 šaukšto skysto medaus
2/3 šaukštelio malto imbiero
Padažui:
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto obuolių acto
2 šaukštelių cukraus
3 šaukštų vandens
1 nubraukto šaukšto kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti:
Vištieną supjaustykite juostelėmis. Užpilkite marinato ingredientus, gerai išmaišykite ir palikite bent valandai pasimarinuoti. Tuomet į paprastą maišelį suberkite krakmolą, sudėkite vištienos gabaliukus, suimkite maišelį už abiejų galų ir pakratykite, kad visi gabaliukai tolygiai apsivoliotų krakmole. Apkepinkite vištieną gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Padažo gaminimas: vandenyje išmaišykite krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilkite visus likusius ingredientus – soją, actą, cukrų. Pilkite į kitą keptuvę ir maišydami kaitinkite tol, kol pradės virti. Padažas turėtų gautis kisieliaus tirštumo. Užpilkite jį ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek, nuolat maišydami, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplips vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekite su ryžiais.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!