Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta – tai skanus, aromatingas pyragas su traškia plutele ir kremišku, švelniai pagardintu įdaru. Jis puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis, maloniai nustebinantis subtiliu skonių deriniu ir lengvai paruošiamu receptu.
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta: receptas
Kepamas iki auksinės spalvos, pyragas yra puikus pasirinkimas tiek šiltam, tiek atvėsusiam patiekalui, tinkantis tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms.
Ingredientai:
Tešlai:
- 225 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 120 g sviesto
Įdarui:
- 25 gsviesto
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 8 šalotiniai svogūnai
- 3 svogūnai
- 4 kiaušiniai
- 2 kiaušinių tryniai
- 200 ml grietinėlės
- 1½ valg. š. garstyčių
- 1 valg. š. kapotų laiškinių česnakų
- druska ir balti pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai į maisto smulkintuvo dubenį suberti miltus, druską ir sviestą. Pulsuoti, kol masė atrodys kaip smulkūs džiūvėsėliai. Smulkintuvui veikiant po truputį įpilti 3-4 valg. š. šalto vandens ir maišyti tik tiek, kad tešla suliptų į kamuolį. Gali prireikti truputį mažiau arba daugiau vandens. Išversti tešlą ant lengvai pabarstyto miltais paviršiaus ir trumpai minkyti, kol taps lygi. Apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 30 min.
2. Tuo metu įdaro paruošimui ištirpinti sviestą ir aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius ir paprastus svogūnus ir žiupsnelį druskos. Lėtai kepto bent 20 min, kartkartėmis pamaišant, kol masė taps labai minkšta ir auksinės spalvos.
3. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, dar druska, tada palikti atvėsti.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros ir pasiruošti 23 cm skersmens apvalią kepimo formą su nuimamu dugnu.
5. Iškočioti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio ir iškloti kepimo formą, paliekant tešlos perteklių kabantį per kraštą. Tešlą uždengti kepimo popieriaus lakštu ir užpildyti kepimo pupelėmis.
6. Kepti pagrindą 15 min, tada nuimkite popierių su pupelėmis ir dar kepti apie 8 min, kol paviršius taps sausas ir švelniai pagels.
7. Aštriu peiliu nupjauti tešlos perteklių nuo kraštų.
8. Įdaro paruošimui išplakti kiaušinius, trynius, grietinėlę, garstyčias ir laiškinius česnakus. Pagardinti druska ir baltųjų pipirų žiupsneliu. Įmaišyti atvėsusią svogūnų masę.
9. Supilti į paruoštą tešlos pagrindą ir kepti orkaitėje 25-30 min, kol įdaras sutvirtės ir gražiai parus. Palikti atvėsti formoje penkias minutes, tada išimti ir patiekti šiltą arba kambario temperatūros.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.