-1.8 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane – šie cinamonu ir ruduoju cukrumi pagardinti obuolių pyragėliai – puikus gardus skanėstas, kuris užpildys namus jaukiu aromatu. Sultingas, prieskoniais kvepiantis obuolių įdaras puikiai dera su traškia tešla, o karamelizuotas cukraus ir cinamono sluoksnis suteikia ypatingo skonio. Tai lengvai paruošiami pyragėliai, tinkantys tiek prie puodelio arbatos, tiek kaip greitas desertas.

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane: receptas

Ingredientai:

  • 400 g skirtingų rūšių obuolių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3 valg. š. rudo cukraus
  • 3 valg. š. balto cukraus
  • 1,5 arb. š. cinamono
  • 0,5 arb. š. muskato
  • 1/3 puodelio vandens
  • 1 valg. š. citrinos žievelės
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos lakštų
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuskusti obuolius. išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.
2. Sudėti pjaustytus obuolius į didelę keptuvę, įberti 1 arb. š. vanilinio cukraus, po 3 valg. š. rudo ir balto cukraus, cinamono ir muskato, supilti vandenį, sudėti citrinos žievelę.
3. Viską maišyti ir troškinti 10 minučių.
4. Krakmolą sumaišyti su šaltu vandeniu ir supilti į obuolių masę, gerai išmaišyti ir troškinti 3-4 min, kol masė taps tiršta.
5. Paruoštam įdarui leisti atvėsti.
6. Atšilusius tešlos lakštus padalinti į 4 dalis.
7. Viduryje stačiakampio dėti įdarą ir uždengti antru tešlos gabaliuku.
8. Kraštus užspausti šakute, pyragėlių viršų įpjauti aštriu peiliu 3-4 kartus ir aptepti kiaušinio plakiniu.
9. Dubenėlyje sumaišyti rudąjį cukrų su cinamonu ir šiuo mišiniu apibarstyti pyragėlius.
10. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir pyragėlius kepti apie 20 min.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: