Makaronų apkepas su kalakutiena – gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek jaukioms šeimos vakarienėms. Jis pasižymi švelniu, bet turtingu skoniu ir malonia tekstūra, kuri patiks visiems.
Makaronų apkepas su kalakutiena: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi paprasto, tačiau ypatingo patiekalo.
Ingredientai:
- 300 g makaronų
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 4 rūkytos šoninės juostelės
- 1 svogūnas
- 500 g makaronų padažo (passata)
- 150 ml riebios grietinėlės
- 350-500 g virtos kalakutienos likučių
- 75 g čederio sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užpildyti didelį puodą vandeniu iki pusės ir užvirti. Suberkite makaronus ir virti apie 10 min, kol jie taps vos minkšti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Lengvai patepti aliejumi didelį, seklų, maždaug 2,5 litro talpos apkepo indą.
3. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ir kepti gabaliukais pjaustytą šoninę su smulkiai pjaustytu svogūnu apie 8 min, kol lengvai apskrus. Įmaišyti makaronų padažą ir grietinėlę. Įpilti samtį vandens, kuriame virė makaronai, ir užvirti. Sudėti kalakutienos gabalėlius ir pagardinti juodaisiais pipirais.
4. Nukošti makaronus per sietelį ir grąžinti juos atgal į puodą. Įmaišyti paruoštą padažą su kalakutiena.
5. Perkelti viską į paruoštą kepimo indą, pabarstyti sūriu ir kepti 15-20 min, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.