Ruduo yra idealus laikotarpis mėgautis burokėliais, kurie yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Šios šakninės daržovės yra tikra vitaminų ir mineralų saugykla – jose gausu vitaminų A, C, K, taip pat folio rūgšties ir geležies, kurie padeda stiprinti imunitetą bei gerina bendrą organizmo būklę. Norint kuo geriau išlaikyti jų vertingąsias savybes, svarbu tinkamai ruošti ir virti burokėlius.
Virtų burokėlių skonis ir maistinė vertė dažnai tampa esmine daugelio patiekalų dalimi, tačiau jų paruošimas gali reikalauti nemažai kantrybės. Vis dėlto, yra paprastas triukas, kuris gali gerokai sumažinti burokėlių virimo laiką, išlaikant jų puikų skonį ir maistingąsias savybes.

Šis būdas būtų galėjęs sutaupyti daug laiko virtuvėje, jei apie jį būtume žinoję anksčiau. Atraskite šią mažą gudrybę ir paspartinkite savo kulinarinius procesus, neaukodami kokybės.
Įtraukime burokėlius į savo kasdienę mitybą, kad galėtume mėgautis jų teikiama nauda ir skoniais. Niekada nevėlu atrasti naujų būdų, kaip pasigaminti šį sveiką ir maistingą produktą!
Paprastai, burokėlius reikėtų virti maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Maži burokėliai gali būti išvirti per 30-40 minučių, tuo tarpu didesni gali užtrukti iki 60 minučių. Norėdami patikrinti, ar burokėliai jau išvirė, įdurkite juos peiliu arba šakute. Jei jie yra minkšti ir peilis lengvai sminga, vadinasi, burokėliai yra išvirę. Po virimo juos galima atvėsinti po šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti odelę.

Taigi, ką reikia daryti, kad sutrumpinti burokėlių virimo laiką?
- Pirmiausia gerai nuplaukite burokėlius.
- Nupjaukite burokėlių galus.
- Puode užvirinkite vandenį.
- Sudėkite burokėlius.
- Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį cukraus.
- Įpilkite pusę šaukšto acto.
- Tai užtikrins, kad išvirti burokėliai bus ryškios spalvos ir saldūs.
- Virdami burokėlius nedėkite druskos.
- Jei įbersite druskos, burokėliai praras vertingas maistines medžiagas.
- Verdami burokėliai neskleis nemalonaus kvapo, jei į puodą įdėsite juodos duonos plutą.
Taip pat į vandenį įmeskite kelis ledo kubelius. Ši gudrybė užtikrins, kad burokėliai išvirs greičiau. Virkite ant silpnos ugnies.
Nevirkite burokėlių pernelyg ilgai, nes priešingu atveju jie praras spalvą ir skonį.
Išvirtus burokėlius sudėkite į šaltą vandenį. Tai padės lengviau nulupti burokėlius.
Sėkmės!