Amerikietiški blyneliai su šonine – purūs amerikietiški blyneliai su traškia šonine ir klevų sirupu yra tikras pusryčių klasikos derinys! Minkšti, kvapnūs blynai puikiai dera su sūria, apskrudusia šonine, o saldus sirupas viską apjungia į tobulą kąsnį. Tai sotus ir gardus patiekalas, kuris pradžiugins tiek kasdieniams pusryčiams, tiek ypatingoms savaitgalio akimirkoms.
Amerikietiški blyneliai su šonine: receptas
Ingredientai:
- 400 ml miltų
- 50 ml rudojo cukraus
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 0,5 arb. š. vanilės
- 400 ml kefyro (ar pasukų)
- 4 kiaušinių
- 100 ml aliejaus
- Kelios šoninės juostelės (patiekimui)
- Klevų sirupo (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišyti.
2. Į atskirą dubenį supilti kefyrą ir aliejų, įmušti kiaušinius, suberti vanilę. Viską gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė.
3. Miltų mišinį po kelis šaukštus dėti į kefyro masę ir gerai išmaišyti. Tuomet vėl dėti kelis šauktus. Taip pamažu įmaišyti visus miltus.
4. Keptuvę gerai įkaitinti ir dėti kepti blynus. Svarbu blynus apversti tik tuomet, kai paviršiuje susiformuoja burbuliukai.
5. Blynus kepti iki gražios auksinės spalvos.
6. Šoninės juosteles apskrudinti keptuvėje.
7. Patiekiant blynus dėti į lėkštę, išdėlioti šoninės ir aplieti klevų sirupu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.