-1.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 15 gruodžio, 2024

Aplink pasaulį: ką ant šventinio stalo deda skirtingų šalių žmonės? (foto)

Laikas.lt

Bepjaustydami produktus mišrainėms ir ruošdami silkutę, turbūt retai ir susimąstome, jog šventinio stalo gėrybių pasirinkimas labai priklauso ne tik nuo skonio receptorių, bet ir nuo šalies tradicijų bei kultūros. Taigi, šiandien kviečiame į trumpą ekskursiją po pasaulio virtuves ir pristatome jums po vieną tradicinį skirtingų šalių patiekalą, kuris greičiausiai puikuosis ant šventinio tenykščių stalo.

Puerto Rikas (pieno ir kiaušinio gėrimas)

Graikija (vištienos ir citrinų sriuba)

Prancūzija (kavos pyragas)

Etiopija (vištiena su prieskoniais)

Kanada (mėsos pyragas)

Vokietija (vaisiniai sausainiai)

JAV (įdaryta žasis)

Švedija (šafrano bandelės)

Italija (sūrio ir duonos sriuba)

Norvegija (vaflių desertas)

Peru (šokolado gėrimas)

Argentina (kepta mėsa)

Filipinai (keptas paršelis)

Meksika (įdaryti pipirai)

Portugalija (saldus kiaušinių pyragas)

Malta (kakavos ir riešutų sriuba)

Rumunija (frikadelių sriuba)

Danija (ryžių pudingas)

Islandija (rūkyta ėriuko koja)

Švedija (bulvių ir ančiuvių apkepas)

Gvatemala (kukurūzų lapų vyniotinis)

Anglija (mėsos pyragaičiai)

Japonija (KFC maistas!!!)

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: