Aromatinga vištiena kaparėlių padaže – šis vištienos patiekalas su citrininiu kaparėlių padažu yra lengvas, tačiau labai gardus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Sultinga vištiena susilieja su gaiviu citrininiu padažu, o kaparėliai suteikia subtilaus pikantiškumo. Derinkite su bulvių koše, ryžiais ar lengvomis daržovėmis, kad patiekalas būtų dar gardesnis ir subalansuotas.
Aromatinga vištiena kaparėlių padaže: receptas
Ingredientai:
- 400 g mažųjų vištienos filė
- 2 valg. š. miltų
- druskos ir pipirų pagal skonį
- mėgstamų prieskonių (rozmarino, česnakų granulių, svogūnų granulių ir pan)
Padažui:
- 1 svogūnas
- 3 arb. š. kaparėlių
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 100 ml sultinio
- ~ 60 gr sviesto
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Platesnėje lėkštėje miltus sumaišyti su prieskoniais,
2. Miltuose apvolioti vištienos gabalėlius.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų, išlydyti gabalėlį sviesto.
4. Sudėti apkepti mėsą, po 3min iš abiejų pusių ir tuomet atidėti į lėkštę.
5. Tame pačiame aliejuje apkepti kubeliais pjaustytą svogūną, sudėti kaparėlius.
6. Pakepti maišant apie 1 min.
7. Supilti sultinį, citrinos sultis, sudėti likusį sviestą ir viską gerai išmaišyti.
8. Grąžinti vištieną į keptuvę, kepti apie 1 min vis pavartant, kad visa vištiena pasidengtų padažu.
9. Patiekti su mėgstamais garnyrais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.