-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Aromatinga vištiena kaparėlių padaže

Aromatinga vištiena kaparėlių padaže – šis vištienos patiekalas su citrininiu kaparėlių padažu yra lengvas, tačiau labai gardus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Sultinga vištiena susilieja su gaiviu citrininiu padažu, o kaparėliai suteikia subtilaus pikantiškumo. Derinkite su bulvių koše, ryžiais ar lengvomis daržovėmis, kad patiekalas būtų dar gardesnis ir subalansuotas.

Aromatinga vištiena kaparėlių padaže: receptas

Ingredientai:

  • 400 g mažųjų vištienos filė
  • 2 valg. š. miltų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • mėgstamų prieskonių (rozmarino,  česnakų granulių, svogūnų granulių ir pan)

Padažui:

  • 1 svogūnas
  • 3 arb. š. kaparėlių
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 100 ml sultinio
  • ~ 60 gr sviesto
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Platesnėje lėkštėje miltus sumaišyti su prieskoniais,
2. Miltuose apvolioti vištienos gabalėlius.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų, išlydyti gabalėlį sviesto.
4. Sudėti apkepti mėsą, po 3min iš abiejų pusių ir tuomet atidėti į lėkštę.
5. Tame pačiame aliejuje apkepti kubeliais pjaustytą svogūną, sudėti kaparėlius.
6. Pakepti maišant apie 1 min.
7. Supilti sultinį, citrinos sultis, sudėti likusį sviestą ir viską gerai išmaišyti.
8. Grąžinti vištieną į keptuvę, kepti apie 1 min vis pavartant, kad visa vištiena pasidengtų padažu.
9. Patiekti su mėgstamais garnyrais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: