Aštrūs makaronai su pomidorais ir mocarela – tai paprastas, bet labai skanus patiekalas, idealiai tinka vakarienei ar pietums. Jeigu norisi, papildomai galima įmaišyti ir keptos vištienos gabalėlių ir mėgstamo kumpio.
Aštrūs makaronai su pomidorais ir mocarela: receptas
Tai puikus pasirinkimas, jei norite greitai paruošti skanų ir soti patiekalą, kuris tikrai patiks visiems.
Ingredientai:
- 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 raudonoji paprika
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- šlakelis raudonojo vyno acto
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- Tabasco padažo pagal skonį
- 1 arb. š. cukraus
- Šiek tiek baziliko lapų
- 125 g mocarelos
- 400 g makaronų
- Gabalėlis kietojo sūrio
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 4–5 min, kol jis suminkštės ir pradės keisti spalvą. Sudėti smulkintus česnakus ir gabaliukais pjaustytą raudonąją papriką, dar kepti 1–2 min.
2. Supilti konservuotus pomidorus, raudonojo vyno actą, pomidorų pastą, šlakelį ar du Tabasco (pagal skonį), cukrų ir pusę smulkintų baziliko lapų, gerai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.
3. Leisti mišiniui užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir virti kol padažas sutirštės ir jo tūris sumažės.
4. Tuo tarpu išvirti makaronus pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
5. Į išvirusį padažą įmaišyti plėšytą (ar tarkuotą) mocarelą. Tuomet sudėti išvirtus makaronus ir gerai išmaišyti.
6. Patiekiant pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir baziliko lapeliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.