-0.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Aštuonių gardėsių tofu

Jums reikės:

5 vidutinio dydžio džiovintų kiniškų grybų (tongu arba shitaake)
200 gr. virtos vištos krūtinėles,
50 gr. rūkyto kumpio
1 pakelio tofu (250 gr.)
4 kiaušinių baltymų
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio riebalų kepimui
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
¼ l sultinio
3 šaukštų kukurūzų aliejaus
Po 30 gr. išlukštentų ir sukapotų graikinių riešutų ir migdolų
2 arbatinių šaukštelių sezamo aliejaus
Svogūnų laiškų

Kaip gaminti:

Grybus 30 minučių mirkykite karštame vandenyje, nusausinkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Vištos krūtinėlę ir pusę kumpio smulkiai sukapokite, kitą pusę supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite svogūnų laiškus. Dubenyje išmaišykite tofu. Į tą patį dubenį sudėkite 2 kiaušinių baltymus, druską ir plakite, kol masė pasidarys vientisa. Tada įmaišykite likusius baltymus, taukus, kukurūzų krakmolą ir sultinį. Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite tofu masę ir 1 minutę (kol pagels) kepkite maišydami. Sumažinkite ugnį. Sudėkite grybus, vištieną, graikinius riešutus ir migdolus, pusę kumpio. Pabaigoje apšlakstykite sezamo aliejumi, apibarstykite svogūnų laiškais ir likusiomis kumpio juostelėmis.

Skanaus!

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: