Jums reikės:
5 vidutinio dydžio džiovintų kiniškų grybų (tongu arba shitaake)
200 gr. virtos vištos krūtinėles,
50 gr. rūkyto kumpio
1 pakelio tofu (250 gr.)
4 kiaušinių baltymų
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio riebalų kepimui
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
¼ l sultinio
3 šaukštų kukurūzų aliejaus
Po 30 gr. išlukštentų ir sukapotų graikinių riešutų ir migdolų
2 arbatinių šaukštelių sezamo aliejaus
Svogūnų laiškų
Kaip gaminti:
Grybus 30 minučių mirkykite karštame vandenyje, nusausinkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Vištos krūtinėlę ir pusę kumpio smulkiai sukapokite, kitą pusę supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite svogūnų laiškus. Dubenyje išmaišykite tofu. Į tą patį dubenį sudėkite 2 kiaušinių baltymus, druską ir plakite, kol masė pasidarys vientisa. Tada įmaišykite likusius baltymus, taukus, kukurūzų krakmolą ir sultinį. Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite tofu masę ir 1 minutę (kol pagels) kepkite maišydami. Sumažinkite ugnį. Sudėkite grybus, vištieną, graikinius riešutus ir migdolus, pusę kumpio. Pabaigoje apšlakstykite sezamo aliejumi, apibarstykite svogūnų laiškais ir likusiomis kumpio juostelėmis.
Skanaus!