Greiti suši krepšeliai su lašiša – jeigu ieškote lengvo, bet išskirtinio užkandžio ar idėjos lengvam pagrindiniam patiekalui, šie lašišos ir ryžių krepšeliai su jūros dumbliais yra puikus pasirinkimas. Labai gardus patiekalas, ypač patiks visiems azijos skonių ir suši mėgėjams.
Greiti suši krepšeliai su lašiša: receptas
Šie lašišos ir ryžių krepšeliai yra puikus užkandis tiek šilti, tiek atvėsę – idealiai tinka pietų dėžutei ar sveikam užkandžiui.
Ingredientai:
- 3 jūros dumblių lapai
- 70 g ryžių
- 25 0g lašišos
- Šiek tiek prieskonių žuviai
Patiekimui: - Majonezinis “Sriracha” padažas
- Sezamo sėklos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Žuvį gerai įtrinti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti per naktį arba 6-8 h.
2. Jūros dumblių lapus padalinti į lygias 4 dalis (iš viso 12 kvadratėlių).
3. Ryžius išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
4. Lašišą supjaustyti į 12 gabalėlių.
5. Ant ryžių lapelių dėti po ~1 arb. š. virtų ryžių.
7. Jūros dumblių lapelius išdėlioti į keksiuko formelę (rekomenduojama naudoti silikoninį). Paspausti šiek tiek, kad dumblio lapai su ryžiais “nusėstų” iki krepšelio dugno. Ant viršaus dėti lašišos gabaliukus.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir krepšelius kepti apie 20-25 min. (arba karšto oro gruzdintuvėje 180 C kepti 15 min.)
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.