Avienos šonkauliai keptuvėje – avienos šonkaulių patiekalai dažnai tampa išskirtiniu stalo akcentu – jie džiugina intensyviu skoniu ir aromatu, o tinkamai paruošti būna neįtikėtinai sultingi. Šiame recepte avienos šonkaulių marinatui naudojamas alyvuogių aliejus, druska, pipirai ir trumpas marinavimo laikas, kuris padeda išryškinti mėsos skonį, išlaikant jos natūralų sultingumą.
Avienos šonkauliai keptuvėje: receptas
Tai – puikus pasirinkimas gurmaniškai vakarienei ar ypatingai progai, kurią norite paminėti gardžiu patiekalu.
Ingredientai:
- 2 kg avienos šonkaulių
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Gabaliukas sviesto
- 8 česnakų skiltelės
- Kelios rozmarino šakelės
- Apvirti brokoliniai (patiekimui)
- Keptos bulvės (patiekimui)
- Marinuoti žirneliai su majonezu (patiekimui)
Padažui: - 6 česnako skiltelės
- Sauja petražolių
- Keli šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druskos pagal skonį
- 1 citrinos sultys
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Avienos šonkaulius suspjaustyti pjausniais ir sudėti į didelį dubenį.
2. Užpilti aliejaus, berti druskos ir pipirų. Labai gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pasimarinuoti.
3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti sutraiškytus česnakus ir rozmarino šakeles.
4. Kelias minutes viską pakepti pamaišant ir tuomet atidėti į lėkštę.
5. Į tą pačią keptuvę sudėti marinuotus šonkaulius.
6. Kept apie 2 min kiekvieną pusę.
7. Iškepus atidėti ir leisti mėsai pailsėti apie 2-3 min.
8. Tuo tarpu paruošti padažą – į maisto smulkintuvą sudėti česnakų skilteles, petražoles, pilti aliejaus, berti druskos ir įspausti citrinos sulčių.
9. Viską gerai sutrinti.
10. Į lėkštę dėti keptas bulves, apvirtus brokolinius, žirnelius ir išdėlioti šonkaulius. Aplieti paruoštu padažu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.