Avižinė pusryčių košė su daržovėmis – netikėtas, bet itin maistingas pusryčių pasirinkimas. Derinant natūralų morkų saldumą su baltymingais avižiniais dribsniais, tokia košė suteikia ilgalaikį sotumo jausmą ir energijos visai dienai.
Avižinė pusryčių košė su daržovėmis: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško subalansuotų, tačiau nestandartinių pusryčių, suteikiančių ne tik sotumo, bet ir spalvų bei skonio įvairovės.
Ingredientai:
- 50 g kapotų viso grūdo avižų
- 70 ml pieno
- 150 ml vandens
- Šiek tiek druskos
- 1 morkos
- 1 kiaušinio
- Šiek tiek pipirų
- Šiek tiek maltos saldžios paprikos
- Mėgiamų žalumynų (patiekimui)
- 1/2 avokado (patiekimui)
- Kanapių sėklų (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Morką sutarkuoti per burokinę tarka. Atidėti.
2. Nedideliame puode užvirti pieną su vandeniu, įberti druskos, pipirų ir maltos saldžios paprikos.
3. Į puodą suberti dribsnius ir sudėti tarkuotą morką. Išmaišyti.
4. Viską virti ant vidutinės kaitros virti apie 10 min, vis pamaišant.
5. Įmušti kiaušinį ir nuolat maišant virti dar kelias minutes.
6. Košę perkelti į dubenėlį.
7. Ant viršaus dėti šakute sutrinta avokadą, išdėlioti žalumynus, užberti kanapių sėklų.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.