Ingredientai:
nedideli baklažanai (2 vnt.)
smulkinti krapai (pundelis)
smulkintos petražolės (pundelis)
česnakai (3 skilt.)
majonezas (150 ml)
aliejus (kepimui)
druska
Gaminimas:
Paruošti padažą.Žalumynus krapus ir petražoles susmulkinti,česnakus išspausti,viską sumaišyti su majonezu,jei reikia pasūdyti. Baklažanus supjaustyti piršto griežinėliais, pabarstyti druska ir palaikyti 15-20 min.Tada nuplauti ir nusausinti. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir greitai iš abiejų pusių apkepinti baklažanus. Juos dėti ant popierinio rankšluosčio,sugerti riebalams. Dar karštus baklažanų griežinėlius aptepti ir žalumynų padažu,ataušinti dėti į indą,uždengti ir per naktį laikyti šaldytuve.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!