Baltojo šokolado pyragas – šis burnoje tirpstantis desertas yra sodrus, drėgnas ir lengvai paruošiamas baltasis šokoladinis pyragas, kuris sužavės kiekvieną smaližių. Jo subtiliai saldi tešla sujungia baltąjį šokoladą, sviestą ir vanilę, suteikdama švelnų, bet turtingą skonį.
Baltojo šokolado pyragas: receptas
Puikiai tinka tiek vienas, tiek su ledais, šviežiomis uogomis ar lengvu kremu – tobula saldi akimirka kiekvienam desertų mėgėjui.
Ingredientai:
- 284 g miltų
- ¾ arb. š. druskos
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 5 kiaušiniai (dideli, kambario temperatūros)
- 300 g cukraus
- 100 g rudojo cukraus
- 56 g rapsų aliejaus
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- 226 g baltojo šokolado
- 113 g sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir 23×33 cm dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2. Mažame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Dideliame dubenyje su šluotele išplakti kiaušinius, baltąjį ir rudąjį cukrų, aliejų bei vanilę.
4. Baltąjį šokoladą ir sviestą ištirpinti, kol mišinys taps vientisas.
5. Supilti išlydytą baltąjį šokoladą į kiaušinių ir cukraus mišinį, išmaišyti iki vientisos masės.
6. Suberti miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti mentele, kol viskas susijungs.
7. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepti 28–32 min, kol pyrago kraštai sustings, viršus taps blizgus ir įtrūkęs. Patikrinti mediniu pagaliuku – jis turėtų būti su trupiniais, bet ne šlapias.
8. Atvėsinti, supjaustyti ir mėgautis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.