Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje – tai švelnaus skonio, lengvas ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Kepti karšto oro gruzdintuvėje, kukuliai tampa lengvi ir mažiau riebūs, tačiau išlieka sultingi.
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Šį patiekalą galima patiekti su ryžiais, grikiais ar lengvomis daržovių salotomis. Tai sveikas ir skanus būdas įtraukti daugiau žuvies į savo mitybą bei atrasti naujus skonių derinius.
Ingredientai:
- 250 g maltos šamo plėšiko filė
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
- 1 morka (vidutinio dydžio)
- 2 česnakų skiltelės
- 2 arb. š. prieskonių žuviai
- 1 arb. š. maltos saldžios paprikos
- 1 arb. š. raudonėlių
- 1 arb. š. druskos
- 2 kiaušinių
- 40 g džiūvėsėlių
- 2 valg. š. aliejaus kepimui
- 1 skardinės kokosų gėrimo su geltonuoju kariu
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Morką, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
2. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti smulkintas daržoves, jas apkepti.
3. Į dubenį sudėti maltą žuvies filė, kepintas daržoves, įmušti kiaušinius ir suberti džiūvėsėlius.
4. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti kukulius.
5. Kukulius kepti karšto oro gruzdintuvėje 175 C temperatūroje apie 15 min.
6. Wok tipo keptuvėje įkaitinti kokosų gėrimą, sudėti iškeptus kukulius ir ant silpnos ugnies troškinti apie 20 min, kol nugaruos visas skystis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.