Ingredientai:
tešlai:
miltai (250 g)
pienas (3 stiklinės)
kiaušiniai (3 vnt)
cukrus (1 šaukštas)
druska (0,5 šaukštelio)
sviestas arba margarinas
aliejus
malti džiuvėsėliai
špinatų ir varškės įdaras:
špinatai (300 g)
varškė (200 g)
kietasis sūris (50 g)
riebi grietinėlė (100 ml)
muskatai
druska
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Kaip gaminti:Špinatus nušutinkite, sudėkite varškę, plaktą grietinėlę, viską pagardinkite žiupsneliu muksatų, druskos. Kai tepsite įdarą ant blynų, dar pabarstykite tarkuotu sūriu.
Paruoškite lietinių tešlą. Truputį kiaušinio plakinio atidėkite – jį panaudosime aptepti apkepo viršui. Keptuvėje išlydikite sviestą ir iškepkite blynus. Vieną blynų pusę pakepkite ilgiau, kad paskrustų. Sutepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais kepimo formą, dėkite į ją blynus – apskrudusia puse į apačią, vis sluoksniuodami su pasiruoštu įdaru. Galiausiai viršutinį blyną patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite džiūvesėliais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Baigę apverskite į lėkštę.
Skanaus!