Citrinoszievele.blogspot.com
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
80g sviesto ir šiek tiek formelėms patepti
0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. druskos
1 arb. š. Provanso žolelių mišinio
0,5 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 kiaušinis
Įdarui:
1 arb. š. aliejaus
1 nedidelis svogūnas
poro žalioji dalis (apie 10 cm ilgio)
1 skiltelė česnako
200 g fetos sūrio
3 kiaušiniai
1 puodelis brokolio žiedynėlių
Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.
Svogūną sukapokite. Porą susmulkinkite siauromis juostelėmis. Česnaką susmulkinkite. Brokolių žiedynėlius apvirkite kol šiek tiek suminkštės (apie 5 minutes). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame svogūną ir porą. Į dubenį sudėkite česnaką, fetą, kiaušinius ir išplakite. Ten pat sudėkite šiek tiek atvėsintą porą ir svogūną.
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepimui skirtą formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite iki 2-3 milimetrų storio ir išklokite formą. Subadykite šakute. Kepkite 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Į iškepusius formą iš karto pilkite įdarą. Išdėliokite ant viršaus brokolių žiedynėlius. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol įdaras sutvirtės.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!