-6.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 16 kovo, 2025

Brokolių kepsneliai be kvietinių miltų

Brokolių kepsneliai be kvietinių miltų – šie vegetariški kepsniukai su žiediniu kopūstu ir tofu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo ir maistingo patiekalo. Žiedinis kopūstas suteikia švelnią tekstūrą, o tofu prisideda prie baltymų kiekio, tad šie kepsniukai bus sotūs ir maistingi.

Brokolių kepsneliai be kvietinių miltų: receptas

Šie kepsniukai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas su salotomis ar garnyru. Patiekus su jogurtu ir citrinpipiriais gausis puikus skonio kontrastas ir papildomas šviežumas.

Ingredientai:

  • 280 g žiedinio kopūsto “Romanesco” (arba įprasto žalio brokolio)
  • 85 g tofu
  • 60 g lęšių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1/2 arb. š. pipirų
  • 1/2 arb. š. Persilado prieskonių
  • 1 kiaušinio
  • Aliejaus kepimui

    Padažui:
  • Jogurto
  • Žiupsnelio citrinpipirių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirti vandenį puode ir apvirti žiedinį kopūstą 5 min. Nukošti vandenį.
2. Apvirtą žiedinį kopūstą dėti į smulkintuvą ir susmulkinti (arba smulkiai supjaustyti peiliu).
3. Dubenyje šakute sutrinti tofu, sudėti smulkintą žiedinį kopūstą, suberti lęšių miltus, prieskonius, įmušti kiaušinį.
4. Viską sumaišyti iki vientisos masės.
5. Drėgnomis rankomis suformuoti nedidelius kepsniukus.
6. Kepti ant vidutinės kaitros su šlakeliu įkaitinto aliejaus apie 1 min iš abiejų pusių.
7. Patiekti su jogurtu, sumaišytu su citrinpipiriais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: